Lihakombinaadi töötülis on töötajad lootust kaotamas (1)

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere lihakombinaat.
Rakvere lihakombinaat. Foto: Meelis Meilbaum

Täna kohtus Rakvere lihakombinaadis töötüli osapooltega riiklik lepitaja Meelis Virkebau, kelle sõnul palgaküsimusi täna ei arutatud.

Virkebau rääkis pärast veidi enam kui kaks tundi kestnud kohtumist, et see oli esimene ühiskohtumine ja eesmärk oli panna osapooled suhtlema uutmoodi. Panna suhtlema kui partnerid, kel on erinevad huvid, kuid ühine eesmärk.

Palgateema võetakse kõne alla kahe nädala pärast. Virkebau selgitas, et enne töötajad streikida ei saa, kui lepitusmenetlus on lõppenud. Menetluse saab lõppenuks kuulutada riiklik lepitaja. Virkebau ütles, et kui ta näeb, et läbirääkimised vilja ei kanna, siis kuulutab ta lepitusmenetluse lõppenuks.

Virkebau sõnul küsis ta mõlemalt osapoolelt, kas nad soovivad lepitust, ja sai jaatava vastuse. Nii tööandja kui töövõtja on aru saanud, et töötüli ei ole kellelegi kasulik.

Lihakombinaadi ametiühingu usaldusisik Andrus Saaremägi oli riiklikust lepitajast pessimistlikum. “Lahendust ei ole absoluutselt,” sõnas ta. Saaremägi sõnul on töötajad teinud juba küllalt palju järeleandmisi. Ta viitas 50-protsendilisele palgatõusule. “Sellest allapoole ei saa,” lisas Saaremägi, kelle hinnangul kompromissini ilmselt ei jõuta.

Lihakombinaadist öeldi juba eile, et läbirääkimised osapoolte vahel kestavad ning antud hetkel ei peeta vajalikuks seda kommenteerida.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles