Viru pärimuse edendajad saavad avalikul konkursil taotleda toetust

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõlg.
Sõlg. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Avalik konkurss riikliku toetusprogrammi “Virumaa pärimuskultuuri programm 2015–2019” taotlustele algas 1. novembril. Vastu võetakse taotlusi 2018. aastal ellu viidavateks projektideks.

Programm hõlmab Lääne- ja Ida-Virumaa territooriumil asuvaid omavalitsusi ja selle eesmärgiks on väärtustada ja taaselustada Virumaa eri piirkondadele omast pärimuskultuuri ja pärimuslikku elulaadi, mis taastab siinsete elanike identiteedi ja järjepidevuse tunde ning edendab seeläbi kultuurilist mitmekesisust ja loometegevust. Programmi abil soovitakse kaasa aidata vaimse kultuuripärandi taastumisele ja säilimisele ning püsimisele elavas kasutuses. 

Oluline on noorte sidumine esivanemate pärandiga ning kohalikus kultuuris osalejate ringi laiendamine, samuti sellele kaasa aitavate tegevuste toetamine väljaspool Virumaad.

Virumaa pärimuskultuuri programmi tervikteksti ning toetuste taotlemise tingimustega saab tutvuda rahvakultuuri keskuse veebilehel. Taotluste esitamise viimane tähtaeg on 1. detsembril. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles