Virumaa Muuseumide ekspositsioon täieneb robotiga

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Leemets (vasakul) ja Rainer Saaron koos Pepperitega.
Ants Leemets (vasakul) ja Rainer Saaron koos Pepperitega. Foto: Virumaa Muuseumid

Sihtasutust Virumaa Muuseumid võib nimetada esimeseks muuseumiks Eestis, mille ekspositsiooni osaks on humanoidrobot Pepper, kes suhtleb külastajatega, teenindab neid, suudab tantsida ja on valmis tegema selfie'sid.

Reedel avatakse Rakveres Tallinna tänaval Rehbinderi maja. Maja nimetati selle esimese omaniku krahv Gustav Dietrich von Rehbinderi järgi. Majas on nii püsi- kui ka ajutised näitused, nende seas robootikast kõnelev näitus “Meie, robotid”.

Näitusel “Meie, robotid” on plaanis kajastada robootika ajalugu, robotitega seotud võimalusi ja nende kasutamisest tulenevaid ohte. Lisaks näidatakse kodumajapidamises, meelelahutuses, jõustruktuurides, sõjanduses ning tööstuses kasutuses olevaid roboteid.

“Seoses robotite näitusega leidsime, et Pepper sobiks sinna suurepäraselt,” sõnas Virumaa Muuseumide juht Ants Leemets. Pepper jõuab näitusele tänu Eesti importijale Hansab AS-ile.

Leemets lisas, et robot annab nende näitusele ja muuseumile juurde palju väärtust ja atraktiivsust ning on kindlasti midagi uudset. “Tulevikus plaanime ta õpetada välja ka loenguid pidama ja giiditööd tegema.”

“Meil on hea meel, et robot muuseumis kasutust leiab. Püüame olla head partnerid ja õpetada ingliskeelsele Pepperile selgeks ka eesti keele,” lausus Hansab AS-i müügi- ja turundusdirektor Rainer Saaron.

Rehbinderi maja avatakse külastajatele 25. novembril. Tutvuda saab näituste ja muidugi Pepperiga.

Pepper on humanoidrobot, mille on valmistanud firmad Aldebaran Robotics ja SoftBank.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles