Helkurit kannab vaid kaks kolmandikku täiskasvanutest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helkur.
Helkur. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Eestlaste meelestatus helkuri vajalikkuse osas on kõrge, kuid tegelikkuses kinnitab pimeda ajal enda rõivale mõne nähtavaks tegeva vahendi alati vaid 67 protsenti täiskasvanutest, selgub maanteeameti mullu korraldatud uuringust "Liikumine pimedal ajal".

Helkuri kandmist peab vajalikuks 96 protsenti üle 14-aastastest Eesti elanikest, teatas maanteeamet. Sellele vaatamata sai möödunud aastal pimedal ajal ja valgustamata teel surma või vigastada 21 jalakäijat, kellest vaid neli kandis helkurit. Samas on enda nähtavaks tegemine iga liikleja kohustus.

"Kõige tublimad helkurikandjad on 50- kuni 64-aastased naised. Tõeliseks murekohaks on aga 19- kuni 34-aastased mehed Tallinnast, kes on igapäevased autosõitjad. Pimedatel õhtutel ja hommikutel on oluline, et me kõik silma paistaksime ja üksteist märkaksime," ütles maanteeameti ennetustöö osakonna ekspert Gerli Grünberg.

Helkur tuleb kinnitada sõidutee poole autotulede kõrgusele, kuid viimastel aastatel on lisandunud ka palju innovatiivseid lahendusi, mis pakuvad koos klassikalise helkuriga pimedal ajal liikudes tõhusat kaitset. Liiklusohutuse seisukohalt on kõik uudsed lisavahendid enda märgatavuse suurendamiseks väga head.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles