Soome, Leedu, Poola ja Läti 100. aastapäeval tuleb heisata Eesti lipp

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meelis Meilbaum

Valitsus toetas neljapäevasel istungil korralduse eelnõu, mille kohaselt tuleb riigi ja kohaliku omavalitsuse asutustel ning avalik-õiguslikel juriidilistel isikutel heisata Eesti lipp Soome, Leedu, Poola ja Läti 100. aastapäeva puhul.

Eesti riik soovib selle sümboolse tähelepanuavaldusega väärtustada sarnase ajaloolise kogemuse jagamist lähipartneritega, teatas valitsuse pressiesindaja BNS-ile.

Soome, Leedu, Poola ja Läti 100 aasta juubeli äramärkimiseks peavad riigi- ja kohalike omavalitsuste asutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud heiskama Eesti lipu Soome vabariigi 100. aastapäeval tänavu 6. detsembril, Leedu vabariigi 100. aastapäeval tuleva aasta 16. veebruaril, Poola vabariigi 100. aastapäeval tuleva aasta 11. novembril ning Läti vabariigi 100. aastapäeval tuleva aasta 18. novembril. Eesti lippu on oodatud sel puhul heiskama kõik eestimaalased.

Eesti lipp heisatakse päikesetõusul või hiljemalt kell 8 hommikul ja langetatakse päikeseloojangul või hiljemalt kell 22. Lipud heisatakse asutuste kõikidesse tühjana seisvatesse lipumastidesse ning lipuvardahoidjatesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles