Tapa gümnaasiumi õpilased külastasid Miinisadamat

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa gümnaasiumi õpilased Miinisadamas.
Tapa gümnaasiumi õpilased Miinisadamas. Foto: mil.ee

Neljapäeval külastasid riigikaitseõpetuse raames Põhja-Tallinnas asuvat Miinisadamat 22 õpilast Tapa gümnaasiumist.

Noored tutvusid õppepäeva vältel Miinisadama linnakuga, tuukrijaamaga, miinijahtijaga Admiral Cowan ning staabi- ja toetuslaevaga Wambola. Õpilastele näidati kaitseväelaste relvastust ja olmetingimusi ning tutvustati mereväelaste teenistusülesandeid.

Peagi keskkooli lõpetavatele noortele tutvustati ka võimalust jätkata haridusteed kaitseväe ühendatud õppeasutuste kõrgemas sõjakoolis, et omandada sõjaline kõrgharidus ning pürgida mereväeohvitseriks. Õppepäeva lõpus einestasid õpilased möödunud aasta lõpus renoveeritud Miinisadama sööklas.

Admiral Cowan on üks kolmest mereväe laevastikku kuuluvast nüüdisaegsete miinitõrjesüsteemidega varustatud Sandown-klassi miinijahtijast. Sõjalaevale paigaldatud hüdrolokaatori ehk sonariga saab avastada ning klassifitseerida ankur- ja põhjamiine. Seejärel saab pardal oleva allveerobotiga või miinituukritega lõhkekeha identifitseerida ning kahjutuks teha.

Pardatähisega A433 mereväe staabi- ja toetuslaev Wambola kuulub Lindormen-klassi. Sisu ning tehnika poolest ulatuslikult nüüdisajastatud, arvati laev mereväe teenistusse mullu 1. novembril. Käesoleva aasta esimeses pooles oli Wambola määratud NATO 1. alalise miinitõrjegrupi lipulaevaks.

Mereväe laevastiku tuukrigrupi miinituukrite peamine ülesanne on otsida, identifitseerida ning kahjutuks teha meremiine ja teisi veealuseid lõhkekehi.

Põhja-Tallinnas asuv Miinisadam on mereväe laevastiku, mereväebaasi ja sõjaväepolitsei vahipataljoni üksuste paiknemiskoht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles