Loomakaitsjad paluvad hoida loomi muutlike ilmade eest ruumides

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koerad-kassid tuleks heitlike ilmade korral hoida siseruumides.
Koerad-kassid tuleks heitlike ilmade korral hoida siseruumides. Foto: Erakogu

Loomakaitsjad märgivad, et viimased paar päeva on Eesti üsna tugevate tuulte meelevallas olnud, ja paluvad loomaomanikel tuulistel päevadel hoida vähemalt öisel ajal oma koerad-kassid võimalusel siseruumides.

Lisaks väikeloomade siseruumides hoidmisele peaksid mereäärsetel aladel elavad inimesed aga kindlasti mõtlema ka lautades elavatele põllumajandusloomadele, teatas Eestimaa Loomakaitse Liidu (ELL) juhatuse liige Piret Tees reedel BNS-ile.

"Tormiiilid pole ohtlikud pelgalt inimestele, vaid murduvad puud ja oksad kujutavad ohtu ka loomadele, kes võivad kartma hakata ja end territooriumilt välja murda," sõnas Tees. "Kriitilise pilguga tuleks kindlasti üle vaadata loomadele ilmastikutingimuste eest kaitset pakkuvad varjualused, vältimaks puude või muude suurte esemete kukkumist nendele. Eestis kehtiva korra kohaselt peab näiteks koerakuut asetsema maapinnast kõrgemal ja olema tuule- ning veekindel."

ELL palub põllumajandusloomade pidajatel jälgida, et loomadel oleks võimalus tormi eest varjuda, ning ennetada nende puude alla jäämise ohtu. Tormiga kaasneb pahatihti ka veetaseme tõus ning sestap peaksid rannikul elavad inimesed silmas pidama, et tõusuvesi ei ohustaks ei õues ega lautades olevaid loomi. 

"Pärnus toimunud üleujutused on inimestel veel vahest meeles ja ka siis olid mõned koerad sunnitud vee eest kuudikatusele ronima. Aastaid tagasi uppusid aga Häädemeeste vallas merevee tõusu tõttu lauta suletud lambad," ütles ELL-i Pärnumaa piirkonna juht Leana Land ja palus loomaomanikel muu vara päästmise kõrval mitte unustada ka oma hoolealuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles