“Inglipuu” kingikampaaniaga täidetakse 60 Lääne-Virumaa lapse jõuluunistus

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglipuu.
Inglipuu. Foto: Lea Margus / Valgamaalane

Üleeestiline kingikampaania “Inglipuu” kutsub vähekindlustatud perede laste jõuluunistusi täitma. 31 omavalitsuse sotsiaaltöötajate ühisprojektiga täidetakse 1300 kingisoovi, millest 60 on Lääne-Virumaalt. Kingitusi kogutakse 11. detsembrini. 

Heategevusliku kingikampaania elluviija kaubanduskett Maxima kogus koostöös 31 linna ja valla sotsiaaltöötajatega üle Eesti kokku nende laste jõulusoovid, kelle peredel puuduvad tänavu võimalused lapsele soovitud kingituste tegemiseks. Inglipuud, millel ripuvad laste jõuluunistused, asuvad Lääne-Virumaal kolmes Maxima kaupluses:

  • Rakveres Tallinna mnt 11 (20 unistust),
  • Tamsalus Koidu tn 16 (20 unistust),
  • Tapal Pikk 33, 35 (20 unistust).

Euroopa vaesuse ja sotsiaalse tõrjutuse vastu võitlemise Eesti võrgustiku juht Kärt Mere sõnul elab sisuliselt iga viies laps Eestis vaesuses.

“Eriti suures riskis on paljulapselised pered ning ka need pered, kes jäävad toimetulekutoetuse saajate ringist vaid paari euroga välja – pealtnäha on kõik korras, aga tegelikult on pere puuduses, kuid toetuse saajaks ka ei kvalifitseeru. Just sellistes olukordades ongi kaasinimestest hoolivad kampaaniad nagu "Inglipuu" tänuväärt abimeheks, mis võimaldab igaühel lihtsalt panustada ka nende laste pühadesse, kel muidu kingid jääksid saamata,”  rääkis Mere.

"Inglipuu" kampaania patrooni Gerli Padari sõnul on Inglipuudel väga erinevad unistused. “Igal Inglipuu sedelil on kirjas lapse nimi, vanus ja soov. Mõned jõulusoovid on hästi praktilised, näiteks soovivad lapsed joonistamiskomplekti või riideid, teised unistused on aga lennukamad, näiteks unistatakse puldiga helikopterist. Igal juhul on kõigil võimalus leida omale personaalne soov, mida täita, ja teha just selle valitud lapse jõulud õnnelikumaks,” rääkis Padar, kes tänavu kaasas hea tegemisse ka kogu oma pere.

“Eelmisel aastal kogesin "Inglipuu" mastaapsust ja sain tunda, kui olulise tunde annab heategu heategijale endale. Et seda suurepärast tunnet edasi viia, kaasasin ka oma pereliikmed,” lisas Padar.  

Maxima Eesti tegevjuht Vygintas Šapokas tänab kõiki eestimaalasi, kelle asendamatu abiga on laste jõuluunistused kokku kogutud ja täidetud.

“Seitsme aasta vältel olete andnud tuhandetele lastele just seda, mida nad vajavad, ja loonud erilist pühadetunnet,” rääkis Šapokas.

“Ootame ka tänavu rohkelt lahkeid ingleid. Ent kinnitan, et ükski kingisoov ei jää täitmata. Kingitused lastele, kes endale kampaania jooksul inglit ei leia, soetab meie kaubanduskett,” lisas Šapokas.

Kingikampaanias osalemiseks tuleb valida Maxima kaupluses Inglipuult lapse jõuluunistus. Ostetud kingituse saab pakkimata kujul jätta kas Maxima infoletti või kassasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles