Rakvere vene gümnaasiumi sulgemisvaidlus läks teisele ringile

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere vene gümnaasium.
Rakvere vene gümnaasium. Foto: Arvet Mägi

Rakvere linnavalitsuse otsus Rakvere vene gümnaasiumi tegevuse lõpetamise kohta läks uuele kohturingile. Seadusesilm andis menetluspooltele võimaluse jõuda kohtuvälisele kokkuleppele.

Rakvere vene gümnaasiumis õppivate laste vanematele ei meeldinud Rakvere linnavolikogu mullu 17. veebruaril langetatud otsus lõpetada gümnaasiumi tegevus iseseisva koolina ja liita õppeasutus eestikeelse  õppeasutusega. Kohtusse pöördunud kolm inimest märkisid, et kooli tegevuse lõpetamisel ei motiveerinud linn seda piisavalt.

Tartu halduskohus tühistaski tänavu 18. veebruaril linnavalitsuse otsuse gümnaasiumi tegevuse lõpetamise kohta. “Linnavolikogu oleks pidanud vaidlustatud otsuses esitama vähemalt kokkuvõtliku analüüsi, kuidas on Rakvere linnas muutunud viimase kolme aasta jooksul õpilaste arv ja kuidas on vähenenud koolitusnõudlus põhi- ja üldkeskhariduse saamiseks Rakvere vene gümnaasiumis,” märkis halduskohus ning kuulutas linnavolikogu otsuse õigusvastaseks.

Linnavõimud tegid vigade paranduse ja rahvaasemikud võtsid tänavu 16. märtsil vastu uue otsuse, et Rakvere vene gümnaasium lõpetab iseseisva koolina tegevuse ja see liidetakse alates 1. septembrist Rakvere gümnaasiumiga. Otsusega rahulolematud pöördusid seejärel taas halduskohtusse.

Tartu halduskohus andis esmaspäeval menetluspooltele kompromissi sõlmimiseks aega kuni 31. maini. Kui seda ei sünni, nagu juhtus esimesel kohturingil, arutab seadusesilm edaspidi kaasust kirjalikus menetluses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles