Pomerantsi Kalevipoja kuju teemaline nali aktiveeris skulptor Kangro

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Pomerants.
Marko Pomerants. Foto: Meelis Meilbaum

Endise keskkonnaministri Marko Pomerantsi neljapäevases "Aktuaalses kaameras" tehtud Kalevipoja kuju teemaline nali aktiveeris skulptor Tauno Kangro, kes tahab Pomerantsiga nüüd asja arutada.

Pomerants ütles uudistesaates muu hulgas, et tegeleb nüüd kujutava kunstiga ning rajab koos Tauno Kangroga Kalevipoja kuju.

"Aga asja puänt on selles, et Tauno Kangro täna helistas ja ütles, et võiksime asja arutada," ütles Pomerants reedel BNS-ile. "Plaanime Kangroga koos teed juua."

"Umbes kümme aastat tagasi oli Postimehes rubriik "Pomeriimid", kus olid vaheldumisi Janek Mäggiga nädalakajastused riimides," rääkis Pomerants uudistesaates tehtud nalja taustast. "Ja nüüd ükskõik kuhu ma ka ei lähe, küsitakse minu käest, et kas pomeriimi saab, ja eile oodati AK-s ka, et intervjuu lõpuks tuleb üks pomeriim. Aga mu standardvastus on see, et ma enam pomeriimidega ei tegele, ma nüüd tegelen kujutava kunstiga ja parasjagu teeme Kangroga Kalevipoega.

Skulptor Tauno Kangro soovib rajada Tallinna lahte hiiglasliku Kalevipoja kuju, kuid see projekt praegu seisab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles