Kadrilaadalt saab kõhutäidet, sokid jalga ja padja pea alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhjakeskuses on sel nädalavahetusel suur kadrilaat, kuhu on kauplejaid kokku sõitnud üle Eesti ning Lätistki.

Laada korraldaja Eha Neito, kes ka ise oma firma Kirevene Mulk tooteid müüs, rääkis, et korraldab Põhjakeskuses kadrilaata kuuendat korda ning tänavune on kõige suurem. Müüjaid on koguni 140.

"Saartelt, Võrumaalt, Narvast, Setumaalt - igalt poolt on tuldud," lausus Neito. Isegi Lätist olid leivakraam ja kommid kohale toodud.

Neito sõnu erineb tänavune laat eelnevatest selle poolest, et päris palju on talutoiduga kauplejaid. "Turule on tulnud suur hulk uusi tegijaid," ütles ta.

Vorsti, sinki, suitsuliha, värsket, suitsutatud ja marineeritud kala, juustu, koduleiba ning küpsetisi leidub laadal küllaga ning igale maitsele ja enamik müüjaid pakub oma toodangut ka proovida.

Samuti on müügil kangemad joogid, õlu ja mahlad.

Võrumaalt Rakveresse laadale tulnud endine tippkrossisõitja Avo Leok, kes pärast ränka võistlusõnnetust ratastooli jäi ning siis angersägasid kasvatama hakkas, nentis, et tänavune aasta pole just kõige parem olnud. "Muidu ma siin ei oleks," lausus Leok.

Samas nentis ta, et laadad on hea võimalus oma kodus valminud kaupa turustada ning inimestele angersäga tutvustada. "Eks vähehaaval võetakse see kala omaks, aga paremini võiks alati minna," ütles endine krossimees.

Sellist kraami, mida Leok laatadel pakub, poest aga üldse ei saagi. "Koduköögi kaupa müümegi ise ja otse, poode me ei varusta. Meie müüme kala tööstustele ja nemad teevad poodide jaoks konserve," kõneles Leok.

Uudistajaid, maitsjaid ja ostjaidki jagus kadrilaada "toiduosakonnas" kõikjale, ka Avo Leoki juurde.

Laat jätkub pühapäeval, kuid ilmselt pisut väiksemana. "Ma arvan, et paarkümmend müüjat on ehk vähem, enamik on ikka lubanud mõlemad päevad kohal olla," lausus Eha Neito.

Eks müüja tegemised sõltuvad loomulikult sellestki, kui usinalt laadalised oma rahakotirauad lahti teevad. "Kui ikka kogu kaup laupäeval ära ostetakse, pole ju mõtet siia niisama passima jääda, " ütles laada korraldaja.

Käsitööst on laadal väga palju villast ja puidust asju, samuti ehteid. Päris mitu müüjat pakub käsitööna valminud salve ja määrdeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles