Rakverlasega arveldati Tartus Tai kuningriigi rahaga

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tai kuningriigi 10-bahtine münt.
Tai kuningriigi 10-bahtine münt. Foto: Internet

Rakveres elav Maris sai Tartus bensiinitanklast tagastusrahana kahe euro asemel Tai kuningriigi 10-bahtise mündi, mille väärtus on 25 eurosenti.

“See on tõesti kaheeurosega väga sarnane ja mina ilma prillideta vahet ei teinud,” rääkis Maris. Temaga pole varem midagi sellist ette tulnud, kuid kui naine juhtunust sotsiaalmeedias kirjutas, selgus, et mitu inimest on saanud tagastusrahana Tai kuningriigi münte.

Marise sõnul ta Tai raha Tartusse tagasi viima ei lähe. “Ega ma sellest nälga ka ei jää,” sõnas ta ja lubas 10-bahtise mündi panna kapi ääre peale.

Ida prefektuuri pressiesindaja Kerttu Krall ütles, et Lääne-Virumaal pole politsei varem ühtegi teadet tagastusrahana antud Tai kuningriigi müntidest saanud. Et mündid on sarnased, siis Kralli sõnul vaevalt et keegi neid kuritahtlikult jagab. Politsei soovitab viia nii-öelda valemünt sinna tagasi, kust see saadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles