Noorte maapäeva saadikud esitlevad riigikogus esimest Eestimaa Noorte Manifesti

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu istungitesaal.
Riigikogu istungitesaal. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Homme koguneb Eesti riikliku enesemääramise 100. aastapäeva tähistamiseks riigikogus EV 100 noorte maapäev, kes esitleb esimest Eestimaa Noorte Manifesti, mis tutvustab nende nägemust tuleviku Eestist.

“Noorte maapäeva kuulub 106 noort üle Eesti, kes on aktiivselt panustanud manifesti loomisesse,” rääkis Eesti vabariigi 100. aastapäeva suurprojektide juht Margus Kasterpalu. “Mandaatide jagunemine arvutati välja saja aasta taguse skeemi ja praeguse rahvaarvu põhjal, igal linnal ja maakonnal on 20 000 elaniku kohta üks mandaat,” lisas Kasterpalu.

Lääne-Virumaalt kuulub maapäeva kuus delegaati. Kunda linna esindab Kent Kerner, Rakvere linna Laura Ong, Tamsalut Riho Valdok, Tapat Helger-Hans Külmallik ning maarahvast Hendrik Peek Viru-Nigulast ja Richard Veelaid Väike-Maarjast.

28. novembril möödub sada aastat Eesti Maanõukogu otsusest tunnistada end kõrgeima võimu kandjaks Eestis, mis pani aluse Eesti vabariigi väljakuulutamisele 24. veebruaril 1918. aastal. Eesti riikliku enesemääramise 100. aastapäeva tähistamiseks heisatakse homme Eesti lipud ja toimub üritusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles