Toidukogumispäevad kutsuvad head tegema

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidupank.
Toidupank. Foto: Arvo Meeks

Reede ja laupäeval, 8. ja 9. detsembril toimuvad toidukogumispäevad üle Eesti. 

Toidupangad kutsuvad vabatahtlikuna osalema kõiki, kellel on soov teha jõulukuine heategu. Avatud on registreerumiskeskkond osale.toidupank.ee, kus on leitav kõikide osalevate poodide nimekiri, vabade vahetuste ajad ning ülevaade vabatahtlike tegevusest toidukogumispäevadel. 

Toidupangad ootavad poodi appi kõiki, kes tunnevad soovi jõuluajal midagi head ja toredat korda saata. Vabatahtlikuks saab ennast registreerida üksi või grupina – näiteks koos pere, sõpruskonna, klassikaaslaste või kolleegidega.

Töö toimub mõlemal päeval kahes vahetuses, mis kestavad 3-4 tundi. Reedel algab esimene vahetus kell 13 ja laupäeval kell 12, kuid Tallinnast väljaspool esineb ka erandeid.

Täpne info poodide ja kellaaegadega on lehel osale.toidupank.ee. Meeskondade suurused on kauplustes erinevad: kaks kuni kümme inimest. Vabatahtlikud jagavad poekülastajatele kogumispäevade kohta infot, aitavad kokku koguda annetatud toidukauba ning selle transpordiks ette valmistada. 

Selle aasta jõulukuised toidukogumispäevad kaasavad ligi 1000 vabatahtlikku üle Eesti, kes aitavad kahe päeva jooksul 45 kaupluses toidukogumisaktsiooni läbi viia. Kõige aktiivsemad vabatahtlikud Tallinnas on seekord koolinoored, kes on registreerinud ennast rohkem kui kümnesse vahetusse toidupoodides. 

Iga toidupank jagab kogutud kauba iganädalaste toiduabipakkide koostises allpool toimetulekupiiri elavatele, eelistatult lastega peredele. Detsembrikuistel toidukogumispäevadel annetatud kaup hakkab jõudma puudust kannatavate peredeni juba jõuluajal. 

Toidukogumispäevad toimuvad ka Rakvere Krooni Selveris, Rakvere Maksimarketis ja Rakvere Rimis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles