Korteriühistute liit korraldab Euroopa elamuorganisatsioonide üldkogu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaduse tänava kortermaja.
Vabaduse tänava kortermaja. Foto: Meelis Meilbaum

Eesti Korteriühistute Liit korraldab 2018. aasta suvel Tallinnas Euroopa elamuorganisatsioonide ühenduse Housing Europe liikmete üldkogu, mis toob Eestisse sadakond elamumajanduse tippjuhti ja eksperti Euroopa Liidust ja partnerriikidest.

"Viimastel aastatel on oluliselt suurenenud teiste Euroopa riikide huvi Eesti eduka kogemuse vastu korterelamute renoveerimisel ja korteriühistuliikumise korraldamisel. Tuleval aastal on meil aga ette näidata veel üks oluline teetähis, seoses jõustuva korteriomandi- ja korteriühistuseadusega moodustakase kõigis kortermajades korteriühistud," ütles korteriühistute liidu juhatuse esimees Andres Jaadla pressiteate vahendusel.

Eesti Korteriühistute Liit on kolm aastat kuulunud Housing Europe'i juhatusse ning liidu juhatuse esimees Andres Jaadla valiti hiljuti üleminekuetapis olevate riikide probleemidega tegeleva töörühma juhiks.

Spetsiaalselt uue teemaga tegelemiseks loodud töörühm keskendub elamumajanduse probleemide analüüsimisele ja nendele lahenduste pakkumisel riikidele, mis on oma elamuvaldkonna korraldamisel teatavas üleminekufaasis.

Uue töörühma juhi koht annab Jaadla sõnul Eesti Korteriühistute Liidule senisest veelgi enam võimalust kaasa rääkida Euroopa elamumajandust puudutavates aruteludes ning teha Euroopa tasandil kuuldavaks Eesti korteriühistute seisukohti.

Eesti Korteriühistute Liit asutati 1996. aastal Rakveres. Organisatsioon esindab ja kaitseb korteri- ja hooneühistute huve riiklikul ja kohalikul tasandil. Liitu kuulub rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles