Teet Soorm lahkub ametitest

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teet Soorm.
Teet Soorm. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

HKScan Estonia ehk Rakvere lihakombinaadi endine tegevjuht Teet Soorm esitas avalduse Maaelu Edendamise Sihtasutuse nõukogust lahkumiseks.

Ühistu Eesti Lihatööstus nõukogus on tema jätkamine veel lahtine. Eesti Seakasvatajate Liidu juhatusest peab ta seoses ametist vabastamisega lahkuma niikuinii.

Eesti Seakasvatajate Liidu juhatusse asub Soormi asemel tööle HKScan Estonia uus juhatuse esimees Anne Mere, kuna see koht on ametikohapõhine. Liidu juhatuse esimees Urmas Laht ütles ERR-ile, et see on vaid aja küsimus.

Laht, kes on ka ühistu Eesti Lihatööstus nõukogu esimees, ütles, et Soormi selle organisatsiooni nõukogus jätkamise üle otsustamine võtab aega, kuna seda tuleb teha üldkoosoleku tasandil.

“Toimunu on väga kahetsusväärne, kuid mul on väga raske teise ettevõtte juhi tegevust hinnata. Edasisi käike peab ootama,” lausus Laht, lisades, et osanikud on kokku leppinud, et esmaspäeval kujundatakse edasine tegevus. Laht toonitas, et otsused tehakse liidus kollegiaalselt.

Keskkriminaalpolitsei pidas Teet Soormi ja ettevõtte teise endise juhtfiguuri Mati Tuvi kinni kolmapäeval, teatades, et mehi on alust kahtlustada suures ulatuses omastamises ja rahapesus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles