Suured plaanid: endine abilinnapea Rainer Miltop plaanib Margeri majast kultuurikantsi

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Miltop.
Rainer Miltop. Foto: Meelis Meilbaum

Rakveres Pikal tänaval asuv Margeri maja ja selle kinnistu olid sel suvel Rakvere teatri suvelavastuse “Maailma otsas” tegevuspaigaks. Juba enne etendust oli kinnistu omanikul, endisel Rakvere abilinnapeal Rainer Miltopil küpsemas idee. Talle kuuluva firma Multi Margeri tootmisüksusest tühjaks jäänud ruumid võiksid saada kultuuriürituste paigaks. 

Mõned kontserdid on juba toimunud, kuid neid pole laialt välja reklaamitud. Nüüd on otsustatud: kohvikuõhtuid hakatakse korraldama tihedamalt ja laua äärde mahub muusikat nautima 40 inimest.

“Meil on plaan kontserdiõhtutest kujundada traditsioon,” ütles Miltop. Ta kinnitas, et ei pelga seda, et Rakveres on meelelahutusele suunatud kohti piisavalt. “Igal tegijal on oma nägu, mitmekesisus suurendab külastatavust. Inimene tahab valikuid ja igaühel on oma seltskond,” rääkis Miltop.

Ärimees ei hoidnud tagasi – ta sõnas, et sellest majast peaks ükskord saama kultuurikants, kus on piisavalt avalikkusele suunatud kultuurilist tegevust.

IRL liige, Rakvere abilinnapea ametist kuu jagu prii olev Miltop ütles, et praegu täidab tema päevi puhkamine. “Viis aastat abilinnapeana on olnud korralikult pingeline. Praegu on väga meeldiv puhata, aga mõtted juba käivad ja tegelikult on mitu väljakutset. Eks uue aasta alguses selgub,” ütles Miltop, kelle 25-aastane ettevõte Multi Marger töötab edukalt.

Mõni päev tagasi teatas sotsiaaldemokraadist endine Rakvere abilinnapea Kairit Pihlak, et võtab viieks kuuks poliitikast mõttepausi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles