Sagadis pajatatakse keelekümblusest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

SA Innove korraldab reedel Sagadis konverentsi, kus tutvustatakse keelekümblusõppe tõhusat praktikat.

Sagadi mõisas algav kahepäevane üleriigiline keelekümblusprogrammi konverents „Õppija areng ja õppimise käsitus“ teeb kokkuvõtte keelekümblusõppe tõhusast praktikast ning tutvustab keelte õppimise ja õpetamise häid tavasid, teatas Innove esindaja reedel.

Konverents on suunatud lastevanematele ning Eesti keelekümbluse asjatundjatele ja edendajatele.

Sihtasutus Innove õppekava ja metoodikakeskuse juhataja Natalja Mjalitsina sõnul võiks keelekümbluse tõhusust arvestades suureneda teadlikkus ja kaasarääkimine just lastevanemate hulgas. Seetõttu on konverentsi peamiseks sihtgrupiks just nemad. "Keelekümblusprogrammi mitmekesisus, sellega liitumine lasteaias või koolis eeldab vanemate teadlikku valikut ja selgeid ootusi õppe kvaliteedile ning tulemustele," märkis Mjalitsina.

Kahe päeva jooksul võetakse kokku lõppeva aasta tulemused ja räägitakse 2018. a plaanidest. Ida-Virumaa Rajaleidja keskuse psühholoog Anželika Žaderei räägib tunnustamise olulisusest ja vanema rollist õppija arengu toetamisel. Mitmekülgne ja -keelne Moskvast pärit muusik Stanislav Bulganin, kes kiindus eesti keelde muusikat kuulates, räägib keeltest oma elus. Vanematel on võimalus jagada kogemusi ja esitada küsimusi töö kohta rühma- või klassiruumis, saada isiklik kogemus liikumise ja käelise tegevusega toetatud keeleõppest.

Konverentsi korraldab sihtasutus Innove keelekümblusprogramm koos MTÜ Keelekümblusprogrammi Lastevanemate Liiduga.

Eesti keelekümblusprogramm loodi 1998. aasta novembris, esimeste klasside avamiseni jõuti neljas koolis 2000. aastal. Praegu õpib keelekümblusprogrammi järgi üle 10 000 lapse.

Sihtasutus Innove on hariduse kompetentsikeskus Eestis, mis edendab üld- ja kutsehariduse valdkonda, pakub üleeestilise Rajaleidja võrgustiku kaudu karjääri- ja õppenõustamisteenuseid ning vahendab Euroopa Liidu toetusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles