Nädala kaja: löök allapoole vööd

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Pulver.
Andres Pulver. Foto: Marianne Loorents

Kesknädalal sikutas üks naiskolleeg minu pikalt tilbendavat püksirihma otsa. Salvestasin juhtumi mällu, ehk on kunagi vaja talle ahistamissüüdistus esitada. On ju laias ilmas muutunud väga populaarseks aastatetagused lood avalikkuse ette tuua ning inimesi ahistamises süüdistada.

Aga paar tundi hiljem saabus teade, et Rakvere lihakombinaadi eksjuht Teet Soorm on trellide taha pistetud ning temale ja veel mitmele teisele tegelasele on esitatud palju rängem süüdistus. Kui ma oleksin inglane, ütleksin, et something’s fishy. Haiseb see värk.

Kummalisel kombel jõuti Soormi süüdistamiseni õige pea pärast seda, kui mees oli ajakirjanduses andnud turmtuld oma kunagise tööandja HKScani juhtide aadressil.

Muu hulgas ütles Soorm eelmisel nädalal antud intervjuus: “Kui aasta tagasi lasi kontserni vastne tegevjuht Jari Latvanen mind lahti, jäi õhku küsimus, kas see oli ühe suure mehe väikseim tegu või väikese mehe suurim saavutus. Praegu kaldun uskuma seda viimast varianti. See väike mees tuli Eestisse ja provotseeris 90-ndate Viru tänava kakluse stiilis lahkumineku.”

Kui ma oleksin inglane, ütleksin, et something’s fishy. Haiseb see värk.

Ja rääkis sellestki, et Powerpointi esitluste tegemise asemel on vaja tööle hakata.

Hakatigi “tööle” ja pisteti Teet Soorm ja temaga samal ajal lahti lastud HKScani seakasvatusdivisjoni direktor Mati Tuvi trellide taha.

Soormi elukaaslane on majandusminister Kadri Simson. Poliitikuna ei pruugi ta mulle ju meeldida, aga tegu väga toreda naisterahvaga, kellega sai omal ajal koos “Mis? Kus? Millal?” saates koos mängulaua taga istutud. Ja enne salvestust juttu puhutud.

Rumal Kadri Simson küll ei ole. Ja järelikult ei ole Teet Soorm patutegusid teinud või on teinud neid nii osavalt, et tema naisuke neist mitte midagi ei tea. Vastasel juhul ei oleks Simson lasknud oma erakonnakaaslasest põllumajandusministril Tarmo Tammel Soormi kevadel Maaelu Edendamise Sihtasutuse nõukogusse määrata.

Keskerakonnaga on palju mahhinatsioone seotud, aga see ilmselt nende hulka ei kuulu.

Keegi võib ju tahta Soormi kaudu Simsonile varju heita, aga nii oleks tegu väga inetu käiguga, löögiga allapoole vööd.

Nii vähemalt tundub mulle, kes ma võin kätt südamele pannes öelda, et pole mitte kunagi valimistel keskerakonna poolt häält andnud, ja ülima tõenäosusega ei anna ka. Ent lugu on tõepoolest enam kui piinlik. Midagi on mäda Eesti riigis, kui klassikuid parafraseerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles