Galerii: jõuluvanade saabumine täitis Kadrina elevusega (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval pool tundi enne keskpäeva liikus Tristvere kohviku poolt Kadrinasse uhke paraadrongkäik, mille eesotsas sõitis vilkuritega päästeameti maastur. Selle kannul sammus vägilasemõõtu jõuluvana Ärni koos kümmekonna kolleegi, jõulutaadi ja –memmega.

Aga see ei olnud veel kõik. Jalutajate kannul vurasid ühtlases rivis keskväljaku äärde paarkümmend sõiduautot, millest mõne katusele olid kinnitatud kaalukad kingikotid ning mille roolis istusid pika valge habeme ja punase mütsiga jõulutaadid.

Kolonni sabas olid väikebuss, paar suurt päästemasinat ning kõige lõpus suur reka, mis täitis liikuva postkontori ülesannet.  

Uhke sissemarss täitis aleviku südame rõõmsa elevusega ja kohapeal polnud vist kadrinlast, kes sündmust uudistades oleks jätnud kasutamata võimaluse toimuvat nutitelefoniga või fotoaparaadiga jäädvustada.

Kaks päeva Kadrinas ja Rakveres vältavale ülemaalisele 17. jõuluvanade konverentsile kogunes Lääne-Virumaale Eestimaa eri nurkadest kokku poolsada jõuluvana. Laupäev sisustati tegutsedes Kadrina vallas, kus külastati põnne Kadrina lasteaia Sipsik õuealal, samuti käidi jõuluaja alguse puhul lapsi ja täiskasvanuid tervitamas ning jõulupostkontorisse kirju vastu võtmas Vohnjas ja Huljal.

Päeva lõpetavad jõuluhõngulised töötoad Kadrina huvikeskuses, avatud on heategevuslik jõulukohvik, kuulata saab rõõmsameelset jõulukontserti huvikeskuse saalis ning samuti jagavad jõulutaadid- ja -memmed kõigile soovijatele hingesoojust ning advendituld huvikeskuse õuel.

Pühapäeval saabub jõuluvanade vahva jõulukaravan Rakveresse. Ka maakonnakeskuses juhatatakse sündmus sisse kell 10.45 algava paraadiga, mis kulgeb Laialt tänavalt Keskväljakule. Seal avaneb võimalus jõuluvanasid tervitada ja kallistada, neile laule, tantse ja luuletusi esitada ning ka koos jõulutaatidega lustakaid võistlusmänge pidada.

Konverentsi teisel päeval annavad jõuluvanad linnavalitsuse saalis pressikonverentsi ning külastavad Aqva veekeskust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles