Hobiküpsetaja tordiretsept pürgib presidendi vastuvõtule

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täpselt sellise isuäratava tordi retsepti saatis Kertu Nurmetalo konkursile.
Täpselt sellise isuäratava tordi retsepti saatis Kertu Nurmetalo konkursile. Foto: Diana Unt

Kertu Nurmetalo esitas oma tordiretsepti EV 100 juubelitordi konkursile ja ootab nüüd põnevusega, kas see pälvib 65 osaleja hulgas žürii tähelepanu ning pääseb nädala pärast kümne parema hulka või mitte. Võidutöö leiab tee presidendi vastuvõtu lauale.

Küpsetamist hobi korras harrastav Tamsalus sündinud, kasvanud ja kooli lõpetanud naine sai konkursil osalemise idee tuttavalt. "Tuttav sai sedasama minu valmistatud torti maitsta ja arvas, et ma peaksin osalema. Kahtlesin küll, kas tasub, sest kes olen mina nende uhkete tegijate ja tortide kõrval. Aga kui ei proovi, siis ei tea," rääkis Nurmetalo.

Kiili gümnaasiumis algklasside õpetajana töötava naise konkursile saadetud retsept on porgandi-toorjuustutort vaarikate, metsmustikate ja tumeda šokolaadi kattega. "Olen varasemalt internetist porganditortide retsepte vaadanud ja teinud, aga see on nii-öelda oma maitse järgi kohandatud," lisas ta. "Ise olen koogimaias ja tänu sellele on kook meie majas tihti laual: nädalas kibelevad käed ikka mitu korda küpsetama, et perele midagi head pakkuda."

Kertu Nurmetalo sõnul on küpsetamispisik tulnud ilmselt kaasa emapiimaga. "Juba pisikesena olime ju Tamsalus Muti baaris jahukottide ja kookide keskel platsis, maiustasime hea ja paremaga. Koduski olid alati pirukad ja koogid, ega ma siis emast kehvem saa olla oma lastele."

Jaanuaris plaanib maiasmokast kooliõpetaja minna elus esimest korda kokanduskoolitusele, et õppida tervislike toorkookide valmistamist. "Huvi on ikkagi seda ala pisut õppida ka. Praegu uurin blogisid ja katsetan niisama. Tuleb teha ja proovida, ennast arendada ja hingele midagi mõnusat pakkuda," lisas Nurmetalo ja tunnistas, et natuke püsimatu hingena ei oska ta käed rüpes istuda.

Presidendi vastuvõtu magusalauale jõudev Eesti vabariigi juubelitordi konkursi võidutöö selgub kümne finalisti hulgast 31. detsembril ETV otseeetris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles