Euroliidu kosmosestrateegia raportöör Andres Jaadla näeb Rakvere jõuluinstallatsioonis kosmoseraketti

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Jaadla
Andres Jaadla Foto: Sander Ilvest / Postimees

Euroopa Liidu Regioonide Komitee Euroopa kosmosestrateegia raportööri Andres Jaadla sõnul on tähenduslik, et tema peaaegu aastapikkust tööd Euroopas komosevaldkonna arendamisel on märgatud tunnustavalt ja positiivselt ka kodulinnas Rakveres.

Linnakunstniku loodud kosmoseteemaline installatsioon Keskväjakul on euroametniku hinnangul märgiks, et kosmose teemad on ka  Rakvere jaoks olulised. "Linna keskväljakule püstitatud kosmoseraketi makett värskendab äratuntavalt mälu raketimulaažiga 1961. aasta Elbert Tuganovi multifilmist "Ott kosmoses"," sõnas Jaadla.

Jõuluinstallatsioon Rakvere ­Keskväljakul.
Jõuluinstallatsioon Rakvere ­Keskväljakul. Foto: Marianne Loorents

Homme kohtub Jaadla Brüsselis Euroopa Komisjoni voliniku

Elżbieta Bieńkowskaga. Kõrgel tasemel kokku lepitud kahepoolsel kohtumisel volinik Bieńkowskaga on fookuses Euroopa kosmosestrateegia edasised arengud ja seda eriti linnade ja regioonide tasemel. "Kosmosepoliitika võib aidata Euroopas edendada tööhõivet, majanduskasvu ja investeeringuid, avardades samas teadus- ja uurimistegevuse piire," ütles raportöör Jaadla, kes on Rakvere linnavolikogu liige. "Peame arendama piirkondlikku mõõdet, et tuua kosmosest saadav kasu kodanikele lähemale. EL-i kosmosepoliitika ja -strateegia peab ühiskonda aga paremini veenma selle kõikvõimalikus kasus. Kasutajad tuleb asetada Euroopa kosmosestrateegia keskmesse."

Jaadla sõnul ei ole just tavapärane, et volinik kohtub raportööriga kahepoolselt. "See näitab, et raport on tehtud kõrgel tasemel ning linnadel ja regioonidel on oluline roll kosmosestrateegia elluviimisel," lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles