1. jalaväebrigaad harjutab tegutsemist uue liitlaste juhtpataljoniga

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Eile algas kaitseväe keskpolügoonil õppus Furious Oak, mille eesmärk on viia lõpule liitlaste lahingugrupi uue juhtpataljoni integreerimine 1. jalaväebrigaadi lahingurütmi.

"Liitlaste lahingugrupi ja brigaadi üksuste koostegutsemisvõime on hea ning seda on näidanud korduvalt ka erinevad õppused, viimati Teraskilp Lätis," ütles 1. jalaväebrigaadi ülem kolonel Veiko-Vello Palm. "Üksuste roteerumine loob aga paratamatult vajaduse teatud protseduuride ühildamise järgi ning just seda me õppusel harjutamegi."

Õppuse esimeses faasis, mis kestab neljapäevani, harjutavad liitlaste lahingugruppi kuuluvad Briti kaitseväelased spetsiifiliste lahinguülesannete täitmist. Lisaks jalaväelastele on kaasatud ka eri- ja rasketehnika, näiteks tankid Challenger-2 ning jalaväe lahingumasinad Warrior. Treenitakse muu hulgas tõkete läbimist, liikumist kontakti ning kompanii tegevust rünnakul ja kaitses.

Järgmisel nädalal jätkub õppus Furious Oak juhtimispunktiharjutusega, et anda ülematele ja staapidele täiendavaid kogemusi lahingutegevuse juhtimisel ning ühtlustada 1. jalaväebrigaadi ja liitlaste lahingugrupi tegevusprotseduure. Kokku

osaleb õppusel üle 600 kaitseväelase ja liitlassõduri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles