Täna heisatakse Soome 100. aastapäevaks Eesti lipud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meelis Meilbaum

Täna heisatakse Soome riigi 100. aastapäeva tähistamiseks riigilipud.

Soome tähistab 6. detsembril 100. sünnipäeva, valitsus otsustas selle tähistamiseks anda kõigile riigi- ja omavalitsusasutustele, samuti avalik-õiguslikele juriidilistele isikutele korralduse heisata Eesti lipud, edastas riigikantselei. Eesti lippu on sel päeval oodatud heiskama ka kõik kodud, ettevõtted ja organisatsioonid.

Lipud heisatakse päikesetõusul või kell kaheksa hommikul ja langetatakse päikeseloojangul.

Soome iseseisvus 6. detsembril 1917. aastal. Vabariigi väljakuulutamine toimus peale enamlaste riigipööret Venemaal, kui Vene keisririigi koosseisu kuulunud Soome suurhertsogiriigi parlament Eduskunta langetas esmalt 15. novembril otsuse tunnistada end kõrgeimaks võimuks Soomes ning seejärel kuulutas 6. detsembril Soome iseseisvaks riigiks.

Soome 100. sünnipäeva on tähistatud Eestis juba mitmete sündmustega. Eesti liitub ka Soome riigi juubelile pühendatud ülemaailmse valgustusaktsiooniga ning 6. detsembril värvub Soome lipu värvidesse ka Stenbocki maja ja Vanemuise teatrihoone.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles