Kohalik omavalitsus peaks rohkem keskenduma haridusasutuste ohutusele

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ida päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo inspektorid tegid novembri lõpus reidi Virumaa haridusasutustele. Reidi eesmärgiks oli kontrollida evakuatsiooniteid ja -pääsusid ning nende läbitavust, tulekahjusignalisatsiooni hooldust ning turvavalgustust.

Lääne-Virumaal kontrolliti üheksat kooli, nendest neljas tuvastati puudused. Viies kontrollitud lasteaias oli kõik korras.

Ida-Virumaal kontrolliti 18 kooli ja 28 lasteaeda ning nendest oli korras ainult seitse kooli ja 13 lasteaeda. 

Ida päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo nõunik Maarika Kõiv rääkis, et antud reidi raames pöörati tähelepanu ka automaatsele tulekahjusignalisatsioonisüsteemile. "See on süsteem, mis peab kindlasti olema korras, et tulekahju saaks avastatud algstaadiumis ning inimesed saaksid kiiresti hoonest väljuda," ütles ta.

Reidi käigus avastati, et mõnes haridusasutuses oli evakuatsiooniteede ja hädaväljapääsu ette ladustatud põlevmaterjale või oli näiteks evakuatsioonipääs üldse lukus. Samuti olid mõnes haridusasutuses välised evakuatsioonitrepid amortiseerunud või neid polnudki.

Puuduste kohta koostatakse kohalikele omavalitsustele märgukiri ja antakse teada puuduste kõrvaldamise tähtajad.

Inspektorite sõnul võiks amortiseerunud metalltreppide asemel olla lasteaedades alternatiivina kasutusel näiteks liuteed teiselt korruselt alla. Need võimaldaksid lastel palju kiiremini hoonest väljuda ja turvalisemalt ohutusse kohta koguneda.

"Evakuatsioonitee peab olema selline, et väike laps saaks turvaliselt alla. Kohalik omavalitsus peaks rohkem keskenduma lasteaedade ohutusele ning evakuatsiooni kiirele ja turvalisele tagamisele," sedastas Kõiv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles