Tuleoht on endiselt äärmiselt suur

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meelis Meilbaum

Ida-Eesti Päästekeskus kutsub inimesi olema ettevaatlikud ja tähelepanelikud lahtise leegiga ümberkäimisel ja suitsetamisel. Eestis püsib väga suur kulu- ja metsapõlengute oht.

Ida-Eesti Päästekeskus tuletab meelde, et tuleohutuse seadus keelab kuluheina põletamise aastaringselt.

Lõkete põletamisel tuleb järgida tuleohutusnõudeid. Tuleohtlikul ajal võib looduses tuld teha vaid selleks ettenähtud kohtades. Kõik avaliku ürituse käigus süüdatavad ja üle kolmemeetrise diameetriga lõkked tuleb kooskõlastada kohaliku päästeasutusega.

Enamasti saab kulupõleng alguse inimese tahtlikust tegevusest või hooletusest. Olgu selle põhjuseks siis järelevalveta lõke, maha visatud tikk või kustutamata suitsukoni.

Päästekeskuse inspektorid korraldavad kulupõletajate tabamiseks ja lõkete tuleohutusnõuete täitmise kontrollimiseks pisteliselt patrullsõite ja -reide. Senistel kontrollkäikudel on algatatud Ida-Virumaal kaks kiirmenetlust seoses lõkete tegemisega metsa alale, mis külgneb aiandusühistuga ning on juhendatud inimesi lõkete tegemisel tuleohutusnõuete osas.

Kontrollkäikude eesmärk ei ole üksnes karistamine, vaid inimeste teadlikkuse tõstmine kulupõlengute ohtlikkusest ja sellest, millised tagajärjed võib endaga kaasa tuua lõkke järelevalveta jätmine. Kahju keskkonnale, oht inimeludele ja varale ning päästemeeskondade hõivatus kulu- ja prahipõlengute kustutamisega on peamised põhjused, mis peaks inimest enne tikutõmbamist või hõõguva suitsukoni mahaviskamist oma teo tagajärgedele mõtlema panema.

Täpsemat infot tuleohutusnõuete kohta saab ööpäevaringselt töötavalt päästeala infotelefonilt 1524 ja päästekeskuse veebilehelt: http://www.rescue.ee/ida/uudised. Samas on ka taotlusvormid lõkke tegemise kooskõlastamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles