Toila vabatahtlikul merepäästeühingul täitub kümme aastat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toila sadam.
Toila sadam. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Eesti vanim vabatahtlik merepäästeüksus tähistab kümnendat sünnipäeva. 

Käesoleval laupäeval kogunevad vabatahtlikud mere- ja järvepäästeühingud üle Eesti Toilasse, et üheskoos tähistada taasiseseisvunud Eesti vanima vabatahtliku merepäästeühingu kümnendat sünnipäeva.

Külaliste seas on lisaks ühingu asutamisega seotud inimestele ka partnerite esindajad politsei- ja piirivalveametist, päästeametist ning oma kohaletulekust on teatanud siseminister Andres Anvelt.

"Ühingu asutamisel ei osanud keegi meist arvata, et see kümme aastat möödub nii kiiresti. 2007. aastal valdavalt soomlaste eeskujul tekkinud vabatahtlik merepääste on oma arengus teinud väga suure arenguhüppe ning täna suudavad vabatahtlikud katta kogu Eesti rannikuala," ütles Eesti Vabatahtliku Mere- ja Järvepääste juhatuse esimees Mehis Luus.

Oma kümne tegutsemisaasta üle on vabatahtlikud väga uhked ning tänavad kõiki toetajaid ja partnereid, kes on kaasa aidanud Toila ühingu hea materiaalse ja tehnilise päästevõimekuse loomisele.

"Täname ka Eesti Vabatahtlikku Mere- ja Järvepäästet meie liikmete professionaalse koolitamise eest. Lisaks päästevahenditele on meil 20 tublit vabatahtlikku, kes on läbinud kas esimese või teise astme merepääste baaskoolituse ning on valmis pea igas olukorras abivajajatele abi osutama," rääkis MTÜ Toila Merepääste juhatuse liige Meelis Tint.

“Kümne aasta täitumine on meie jaoks oluline verstapost ning me ei saaks täna oma tegevuse üle sedavõrd uhked olla, kui meil ei oleks meie enda kogukonnast pärit toetajaliikmeid, kes panustavad igakuiselt ühingu arengusse ning aitavad seeläbi kaasa mereturvalisuse arendamisele meie piirkonnas," lisas Tint. 

Eesti Vabatahtlik Mere- ja Järvepääste on vabatahtlike merepäästeühingute esindusorganisatsioon. Organisatsiooni peamisteks ülesanneteks on vabatahtliku merepääste arendamine ja esindamine, koostöö riiklike struktuuridega, vabatahtlike merepäästjate koolitamine ja koolitussüsteemi arendamine, rahvusvahelise koostöö koordineerimine ning kohalike ühingute abistamine dokumentatsiooni, töökorralduse ja ühisprojektide rahastamisega. Organisatsiooniga on praeguseks liitunud 23 vabatahtlikku ühingut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles