Rakverre kavandatakse võimsat ilutulestikku

Aarne Mäe
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastavahetuse ilutulestik Rakveres 2017. aastal.
Aastavahetuse ilutulestik Rakveres 2017. aastal. Foto: Marianne Loorents

Ilutulestikufirma Firestudio plaanib saabuvaks aastavahetuseks Rakverre kuni 10 000 eurot maksvat ilutulestikku, selleks otsitakse praegu sponsoreid.

Lõppeva aasta alguses lasti Rakveres taevasse rakette 6000 euro eest, seejuures andis linn 1000 ja ettevõte ise panustas 1000 eurot. Viimased 15 aastat Rakveres aastavahetuse saluuti korraldanud Firestudio mänedžer Adu Vaarmann ütles, et tänavu lubas linn anda 2000 juhul, kui sponsoritelt koguneb vähemalt 4000 eurot. "Teostajana on ebamugav käia raha küsimas, aga usutavasti saame Eesti juubeliaasta avapauguks ikka 10 000 kokku, mis oleks ikka väga korralik ja võimas," rääkis Vaarmann.

Taevasse lastakse raketid linnuse hoovist, nagu viimastel aastatel tavaks olnud.

Firestudio on korraldanud ilutulestikku mitmes linnas, ühel aastavahetusel lausa kaheksas korraga. Rakveres on olnud saluudi maksumuse rekord aastate eest kokku saadud 180 000 krooni, millega Rakvere ilutulestik oli Eestis kalleim. Tol ajal kogus raha kokku ettevõtja Roman Kusma.

Ilutulestiku võimsust mõõdetakse selle intensiivsuse ja kestuse järgi.

Firestudio on Hiiumaa firma, kuid Adu Vaarmann ise on pärit Kadrinast. Ilutulestiku teostaja on tema poeg Steven Vaarmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles