Tööinspektorid leidsid heitvee käitlemise ettevõtetes hulga rikkumisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marianne Loorents

Jäätme- ja heitvee käitlusega tegelevates ettevõtetes töötervishoiu tingimusi kontrollinud tööinspektsiooni inspektorid külastasid Lääne-Virumaal nelja ettevõtet. Inspektorid tegid 13 suulist soovitust, seitse rikkumist fikseeriti kontrollaktis. Tööinspektsioonist öeldi, et probleemid olid seotud töötajate juhendamise ning tervisekontrolli korraldamisega.

Jäätme- ja heitveekäitlusettevõtete töötajaid ohustavad eelkõige niisugused bioloogilised ohutegurid, mis võivad inimestele kanduda esemete, pindade ja vee kaudu, teatas, tööinspektsiooni pressiesindaja.

Tööinspektsioon viis läbi sihtkontrolli, mis keskendus bioloogilise ohuteguri küsimustele jäätme- ja heitveekäitlusettevõtetes. Kontrolliti, kas tööandja on rakendanud abinõusid bioloogiliste ohutegurite mõju vältimiseks või vähendamiseks. 

Inspektsiooni töötervishoiu talituse juhataja Silja Soone sõnul peavad nii tööandja kui töötaja teadma riske, mis kaasnevad mikroorganismidega kokkupuutumisel, ja seda, kuidas neid riske vältida. "Igas töökeskkonnas võib esineda riske, mis mõjutavad töötajate tervist. Neid riske tuleb hinnata ning viia ellu tegevusi nende minimeerimiseks," ütles ta. "Samuti tuleb töötajate tervist regulaarselt kontrollida töötervishoiuarsti juures. See aitab õigeaegselt avastada tervisehäireid ning leida kiirelt abinõusid, et terviseprobleem ei süveneks."

Bioloogilised ohutegurid on mikroorganismid, nagu bakterid, viirused, parasiidid, seened ja muud, sealhulgas geneetiliselt muundatud mikroorganismid, rakukultuurid ja inimese endoparasiidid ning muud bioloogiliselt aktiivsed ained, mis võivad põhjustada infektsioonhaigusi, allergiat või mürgistusi.

Lisaks Lääne-Virumaa organisatsioonidele kontrolliti ka Harjumaal, Ida-Virumaal, Jõgevamaal ning Tartumaal asuvaid ettevõtteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles