Suurtükiväe nooremallohvitserid saavad esimesed tuleristsed

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeval alanud suurtükiväe nooremallohvitseride erialakursuslaste õppus Detsembritorm kulmineerus neljapäeval koordinaatmeetodil lahinglaskmisega 122 mm haubitsatest D-30. Kokku said esimesed tuleristsed 39 õppurit ning kuus kadetti, kes omandavad suurtükiväe eriala kõrgemas sõjakoolis.

Suurtükiväepataljoni tulepatarei ülem leitnant Andre Adamson ütles, et kaugtuli oli täpne ning pea kaheksa kilomeetri kaugusel asunud sihtmärgialal tegid mürsud puhta töö. "Kõik õppurid olid tublid – nii tulejuhid, kes vajadusel andsid parandamist vajavaid andmeid arvutajatele, nii mõõdistajad, kes valmistasid ette laskepositsioonid, kui ka relvameeskonna liikmed, kes saatsid mürsud teele. Ehk lõppkokkuvõttes tubli oli ka iga tegevväelane, kes õppuritele vajalikud teadmised ja oskused edasi andis," sõnas Adamson. 

Tulevane relvameeskonna ülem, õppur Valdo Fjodorov sai lahinglaskmistel täita nii meeskonnaülema kui ka sihturi ülesandeid. "Et juhtida meeskonda, peab ülem teadma, mida iga tema alluv tunneb. Peab oskama vigadele osutada ning hea töö eest sõdureid kiita," ütles Fjodorov.  Ta lisas, et lahinglaskmiste näol oli tegemist erialakursuse kulminatsiooniga. "Tunneme haubitsaid läbi ja lõhki, oleme neid kümneid ja kümneid kordi lahti võtnud ja kokku pannud, puhastanud ja positsioonidele viinud. Täna toimus põnev muutus kindlasti vajalikus rutiinis," rääkis  Valdo Fjodorov.

Suurtükiväepataljoni nooremallohvitseride eriala kursus lõpeb tuleval reedel, seejärel komplekteeritakse allüksusi ning tänased õppurid hakkavad juhtima ning juhendama reakoosseisu.             

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles