Joss tõmbas Jeff Beckiga vanameestel mütsi silmile (1)

Aarne Mäe
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johannes Pihlak esiplaanil kitarriga.
Johannes Pihlak esiplaanil kitarriga. Foto: Aarne Mäe

Neljapäeval kohtusid Rakveres Buena Vista klubis kohalikud pillimehed, vanema põlvkonna muusikute seas säras Moonakülast pärit Gustav Adolfi gümnaasiumi õpilane Johannes Pihlak filigraanselt Jeff Becki lugusid esitades.

Noor kitarrivirtuoos oli pillimeeste peol koos kooliansambliga, kus bassikeeli tõmbab koolidirektor Hendrik Agur isiklikult. Paljud kindlasti teavad, et ansambel kannabki nime Direktori Band 3, kusjuures number näitab, mitmenda koosseisuga on tegemist.

"Johannes on eriline eksemplar, sest noori, kes tulevad mujalt põhikoolist ära Tallinnasse, on ülivähe. Tema on noorest peale olnud nagu väike täiskasvanu – hästi iseseisev, hästi kohusetundlik, hästi musikaalne, hästi andekas," kiitis direktor ja bändikaaslane Rakvere poissi.

Johannes tunnistas, et see bänd inspireeris teda ka sinna kooli minema, sest ta oli näinud selle esimese koosseisu Pink Floydi ja Led Zeppelini austuskontserte. "Oli mitu kooli valikus ja valisin just selle bändi pärast. Teadsin kohe, et tahan Direktori Bandi – see oli väga oluline argument," rääkis Johannes, kes pääses sellesse, võib öelda elitaarsesse kooli hästi läinud olümpiaadi järel.

Rakveres tuntud muusiku Peep Pihlaku poeg Johannes meenutas, et oli 11- või 12-aastane, kui esimest korda kitarri kätte võttis. "Läksime perega Hiiumaale sugulastele külla ja mul hakkas igav, siis palusin isa, et ta õpetaks mulle ühe akordi," ütles ta. Seejärel läks Johannes Rajaotsa muusikakooli Toomas Rannu käe alla.

Hendrik Agur rääkis, et Direktori Band tuli esimest korda kokku 2008. aastal, praeguse koosseisuga on mängitud kaks aastat, kusjuures trummar oli alustades kõigest 12-aastane. Agur ise on eluaeg pilli mänginud, sealjuures näiteks ansamblis Meidon. Koolis on tal lisaks sellele bändile veel mitu projekti.

Koolipapa ütles, et temal pole vaja noori üldse taga ajada, muusika on see, mis neid innustab. "Muidugi on vaja natuke head nina, et leida need noored üles," lausus Agur, kes on bändis nagu võrdne võrdsete seas. "Mõnikord on nemad hoopis need, kes mind korrale kutsuvad – mina olen tavaline bassimees ja aitan ainult korraldada," tunnistas direktor muiates ja lisas, et noored lähevad temast väga kiirelt mööda. Näiteks Direktori Bandi esimese koosseisu mängijad on praeguseks juba Otsa kooli lõpetanud.

Olgu lisatud, et bänd ei esine mitte ainult koolipidudel, vaid saab kutseid väga erinevatesse paikadesse, isegi kõrtsides on mängitud.

Agur: "Me teeme seda, mis meile meeldib. Nii lihtne see ongi."

Vaata videot SIIT.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles