Toidupank kogub toitu

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidupank aitab täita tühja kõhtu.
Toidupank aitab täita tühja kõhtu. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna ja homme toimuvad toidupanga juba traditsiooniks saanud jõulukuised toidukogumispäevad. Toimetulekuraskustes perede tarbeks saab annetada toitu 47 kaupluses üle Eesti. Lääne-Virumaal toimuvad toidukogumispäevad Rakvere Maksimarketis ja Rimis.

Toitu saab annetada poodides reedel 13–19 ja laupäeval 12–19. 

Toidupank teeb igapäevaselt koostööd firmadega, et päästa kaubandusest ja tootmisest see toit, mida mingil põhjusel müüa ei ole võimalik, ning jagab selle abivajajatele. Toidukogumispäevad on aga üleeestiline toidupankade heategevusaktsioon, mis annab eraisikutele võimaluse aidata kohalikke puuduses elavaid peresid. Tänavu toimuvad toidukogumispäevad juba kaheksandat aastat järjest.

Selle aasta jõulukuised toidukogumispäevad kaasavad üle Eesti rohkem kui 800 vabatahtlikku, kes aitavad kahe päeva jooksul kauplustes toidukogumisaktsiooni korraldada. Kogutud toidukaup transporditakse poodidest kohalikesse toidupankadesse, kus see vabatahtlike abil ladustatakse. Iga toidupank jagab kogutud kauba iganädalaste toiduabipakkidena allpool toimetulekupiiri elavatele peredele.

Detsembrikuistel toidukogumispäevadel annetatud kaup hakkab jõudma puudust kannatavate peredeni juba jõuluajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles