Jüri Ratas külastab kaitseväe õppust "Okas 2017"

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitte kõik kutsutud ei tulnud kohale.
Mitte kõik kutsutud ei tulnud kohale. Foto: Meelis Meilbaum

Peaminister Jüri Ratas külastab laupäeva hommikul kaitseväe õppust "Okas 2017", kus ta kohtub lisaõppekogunemisel osalevate reservväelastega.

Ratase sõnul on lühikese etteteatamisajaga õppekogunemisel osalemine tähtis, et harjutada ja kontrollida reservüksuste lahinguvalmiduse saavutamist ning testida meie reaalset kaitsevõimet, teatas valitsuse pressiesindaja. "Hästi käima läinud õppus kinnitab, et meil on oskused, väljaõpe, varustus ja õiguslik regulatsioon, et kõige erinevamate ohtudega toime tulla," ütles Ratas.

Peaminister tänas kõiki õppusel osalevaid reservväelasi, kes on valmis andma riigikaitsesse oma panuse, samuti nende tööandjaid, pereliikmeid ja lähedasi, kelle mõistev suhtumine võimaldab reservväelastel õppusel osaleda.

Valitsus kutsus lisaõppekogunemise kokku kolmapäeval, välja kutsuti reservväelased 669 ametikoha täitmiseks. Neljapäeval alanud õppus "Okas 2017" kestab pühapäeva õhtuni.

Tegu on teise korraga, kui Eesti oma reaalset kaitsevõimet sellisel kombel testib. Esimene lisaõppekogunemine toimus 2016. aasta detsembris, mil teenistusse kutsuti üle 300 reservväelase ja kaitseliitlase Põhja- ning Lõuna-Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles