Rakvere teater pani Kastani puiestee helkuritega helendama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rakvere teatri inimesed asusid juba eile kinnitama Kastani puiestee puude külge helkureid, et novembrist kuni veebruarini kestvasse Eesti külma, kõledasse ja pimedasse aega rohkem valgust ja soojust tuua.

Rakvere teatri turundusjuht Laila Talunik ütles, et helkurpuude allee aktsioon sai inspiratsiooni nende talvelavastusest "Tagassi inglite juure", mille tarvis luuakse valgusinstallatsioonid Rahvaaeda.

"Installatsioonid teevad märgatavaks selle, mis iga päev varju jääb, kuid süvenedes ja lähemalt vaadates on ääretult ilus. See on inimestel võimalus imetleda looduse enda ilu teise nurga alt," kõneles turundusjuht.

Kastani puiestee on Rakvere linnas võimas allee, mida mööda liikleb palju inimesi, kuid pimedal ajal on puiestee üsna märkamatu ja hämarusse mattunud. Riputades puudele helkureid, mis autotulede vihus helgivad, on võimalus luua midagi silma haaravat ja köitvat.

"Helkurpuu iseenesest ei ole uus mõte. Just sel aastal on neid üle Eesti üsna mitu tehtud, kuid teatrina on meil suurem võimalus kaasata sellisesse aktsiooni teatrisõpru ja ametiasutusi, et tulemus oleks Rakverele omaselt kreisim ja suurejoonelisem," rääkis Laila Talunik.

Aktsiooni tarvis koguti koos toetajatega umbes 1100 helkurit. Nende hulgas on nii uusi kui ka vanu, nii poest ostetuid kui ka selleks sündmuseks spetsiaalselt laste endi meisterdatuid. Mööduvatel inimestel, kel endal helkur puudub, on hiljem võimalus meelepärane elupäästja välja valida, et see endale külge riputada ning nähtavam olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles