Välkõppusele Okas jättis tulemata 145 reservväelast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitte kõik kutsutud ei tulnud kohale.
Mitte kõik kutsutud ei tulnud kohale. Foto: Meelis Meilbaum

Täna lõppenud välkõppusele Okas jättis tulemata 145 kutse saanud reservväelast.

Kaitsejõudude peastaap kutsus õppusele kokku 669 reservväelast, kellest tuli kohale 524. Lisaks osalesid õppusel terve kaitseväe juhtimisstruktuur, merevägi, 1. jalaväebrigaadi Scoutspataljon, NATO Eestis paiknev lahingugrupp ning Ämaris paiknevad Belgia õhuväe õhuturbehävitajad.

Kaitsejõudude peastaabi pressiesindaja Sander Mändoja sõnul sai osa õppusele kutsutuid vabastuse juba õppuse ajal. "Kuid kindlasti kaitsevägi uurib kohale tulemata jätnute põhjendusi ning selgitab, kas, kellele ja milliseid sanktsioone on vaja rakendada," ütles Mändoja.

Valitsuse 6. detsembri otsusega alanud lisaõppekogunemise Okas eesmärk oli kontrollida riigikaitse käsuahela toimimist valitsuse otsuste langetamisest kuni kiirreageerimisstruktuuri reservväelaste kogunemiseni.

Lisaõppekogunemine toimus teist aastat järjest – esimene lisaõppekogunemine toimus eelmise aasta 2. detsembrist 5. detsembrini, mil teenistusse kutsuti üle 300 reservväelase ja kaitseliitlase Põhja- ning Lõuna-Eestis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles