Roela nelikud said viiekuuseks ja kingituseks punased vankrid

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kärude vastuvõtmise ajaks ärkasid beebid unest.
Kärude vastuvõtmise ajaks ärkasid beebid unest. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere Lionsi klubi liikmed andsid laupäeval Roelas elavatele nelikute vanematele Tiina ja Johannes Nirgile üle kaks kaksikute vankrit.

Et Loore, Lagle, Luise ja Leene said just sel päeval viiekuuseks – sündisid nad 9. juulil –, olid vankrid neile ühtlasi sünnipäevakingi eest.

Pereisa Johannes Nirgi tänas Rakvere Lionsi klubi abi eest ja lisas, et kuna lion’ite soov kinkida nelikutele vankrid jõudis pereni juba varakult, pole neil olnud põhjust vankrite pärast üldse muretseda. Ka tunnistas Nirgi, et pere eelarvele oleks neljale lapsele vankrite soetamine ikkagi korralik väljaminek olnud.

“Raha tegemisele ei ole praegu aega pühenduda. Nii et on hea, kui on abi,” tänas pereisa lion’eid.

Seni oli majas üks lapsevanker, millega lapsi kordamööda õue viidi. Kuidas nelja lapsega, kes turvaliselt kahte kaksikute vankrisse seatud, jalutamas käima hakatakse, peab aja jooksul paika loksuma. “Oleme alles üle nädala kodus viibinud ja see on paras ooper olnud,” lausus Johannes Nirgi.

Rakvere Lionsi klubi liige, vankriprojekti eest vedanud Valvi Kool kõneles, et sellist kinki ajendas neid tegema Laagri Lionsi klubi kingitus kevadel Tallinnas sündinud kolmikutele. Kolmikud said Laagri lion’itelt kolmikute vankri.

Kui Lääne-Virumaale sündisid Loore, Lagle, Luise ja Leene, ei mõelnud klubi kaua, kuidas peret toetada.

“Kõigepealt uurisime spetsiaalselt nelikutele mõeldud vankri kohta, eritellimusel oleks saanud ka selle. Aga leidsime, et pidades silmas meie teede olukorda, ei ole see mõistlik,” selgitas Kool, miks telliti Poolast just kaks kaksikute vankrit. Kahte vankrit eelistasid ka vanemad, kellega eelnevalt asi läbi arutati.

Lionsi klubi embleeme kandvate vankritega on kaasas kotid ja suvekärud. Kingitust üle andes rõhutasid klubi liikmed, et kui perel peaks veel abi vaja minema, võivad nad julgelt lion’ite poole pöörduda.

Aga juba praegu on abi tulnud ka mujalt. Vinni vald saatis perele appi kaks hooldajat, kellest üks toetab päevasel ja teine öisel ajal. “Vallast ise pakuti, sest seal tunti muret, kuidas vanemad öösel hakkama saavad,” lausus Johannes Nirgi ning edastas Vinni vallale tänusõnad, sest ilma kahe paari abikäteta ei kujutaks Nirgi pere elu praegu ettegi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles