Jäävihm on muutnud teed ohtlikult libedaks

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäine tee takistab maanteedel ohutut liiklemist, mistõttu tuleb sõidukijuhtidel olla ettevaatlik. Foto on illustratiivne.
Jäine tee takistab maanteedel ohutut liiklemist, mistõttu tuleb sõidukijuhtidel olla ettevaatlik. Foto on illustratiivne. Foto: Meelis Meilbaum

Täna hommikul alanud jäävihma sadu muutis teed üle Eesti libedaks.

Praegu on suurimad probleemid Lõuna-Eestis Haanja lähiümbruses, kuid teehooldajad on väljas kõikjal Eestis ning tegelevad keerulistes ilmaoludes jää tõrjumisega.

Liiklejatelt palutakse kannatlikkust ning soovitatakse neil võimalusel oma sõidud edasi lükata. Kui see pole võimalik, siis tuleb sõidukijuhil praeguste ilma- ja teeolude puhul arvestada mitu korda pikema pidurdusteekonnaga, kui see on suvistes tingimustes.

Maanteeamet palub juhtidel hoida tavapärasemast suuremat pikivahet ning valida teeoludele vastav sõidustiil.

Enne sõidu alustamist saab teeoludega Eesti eri piirkondades tutvuda teeilmajaamade ja teekaamerate kaudu veebilehel tarktee.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles