Tarbijakaitse hoiatab aknakatteid müüva veebipoe eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarbijakaitseamet.
Tarbijakaitseamet. Foto: Peeter Langovits

Tarbijakaitseameti teatel on aknakatteid müüval veebipoel rulood.com probleeme tellimuste täitmisega ja mitu ostjat, kes pole tellitud kaupa kätte saanud, ei ole ettevõttelt ka raha tagasi saanud.

Tarbijakaitseameti teatel on nende poole pöördunud tarbijaid, kelle tellimuse on Solar Eclipse OÜ veebipood rulood.com täitmata jäänud, edastas amet. Ka selgub pöördumistest, et ostjad pole ettenähtud aja jooksul veebipoest tellitud kaupa kätte saanud ja ostusumma on jäänud tagastamata.

Tarbijakaitseamet ei ole ettevõtjalt saanud tekkinud olukorra kohta piisavaid selgitusi. Ettevõte Solar Eclipse OÜ on kantud tarbijavaidluste komisjoni otsuseid mittetäitnud ettevõtete nimekirja. Tarbijakaitseamet soovitab seetõttu ostjatel enne rulood.com veebipoest ostu sooritamist eelnevat arvestada ja kaaluda teisi võimalusi.

Tarbijakaitseseaduse kohaselt on kaupleja kohustatud tarbija kirjalikult või kirjalikku taasesitamist võimaldavas vormis esitatud kaebusele samas vormis vastama ja teavitama tarbija nõude rahuldamisest või kaebuse võimalikust lahendusest 15 päeva jooksul alates kaebuse saamisest. Kui kaupleja ei ole tarbijaga kokkulepitud tähtaja jooksul kaupa kohale toimetanud, peaks tarbija enne, kui ta saab lepingu lõpetada, nõudma kauplejalt kauba kohale toimetamist mõistliku lisatähtaja jooksul. Kui lisatähtaja jooksul kohustust ei täideta, on tarbijal õigus kohustuse täitmise asemel nõuda kahju hüvitamist või lepingust taganeda ja makstud summa tagasi saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles