HKScan investeerib Rakvere lihatööstusesse 8 miljonit eurot

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere lihakombinaat.
Rakvere lihakombinaat. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

HKScan investeerib järgmisel aastal Rakvere lihatööstuse praetoodete osakonda ligi 8 miljonit eurot. Investeeringuga laiendatakse tootmishoonet ning lisatakse uued küpsetus- ja pakendamisliinid, mis lubavad kasutusele võtta uusi tehnoloogiaid ja pakendilahendusi. Ehitustöödega alustatakse järgmise aasta mais.

“Praetoodete turg, kuhu kuuluvad hakklihast valmistooted, nagu lihapallid, nagitsad, kotletid, kasvab kiiresti ning investeering tehnoloogiasse aitab meil säilitada konkurentsieelist selles tootekategoorias,” ütles HKScan Estonia juhatuse esimees Anne Mere. “Tänu investeeringule suurendame tootlikkust, võtame kasutusele uusi tehnoloogilisi lahendusi ja toome turule uusi põnevaid tooteid. Tootmismahu suurendamine võimaldab meil suurendada ekspordimahtu nii lähiturgudel kui ka kaugemal.“

Investeering muudab tootmise ka keskkonnasäästlikumaks, uued küpsetusliinid võimaldavad säästa 5% energiakulult, lisaks väheneb ökoloogiline jalajälg, kuna energiaallikana võetakse elektri asemel kasutusele gaas.

Põhjamaade lihatööstuskontsern HKScan peab Eestit väga oluliseks turuks ning panustab oma siinsetesse farmidesse ja tootmisüksustesse järjepidevalt.

“Konkurentsivõime ja ettevõtte arengu seisukohast on oluline pidevalt tegeleda tootmise ja tehnoloogiate uuendamisega,” ütles HKScani tegevjuht Jari Latvanen. “Investeering Rakvere lihatööstusesse on hea näide meie soovist kindlustada turuliidri positsiooni nii Eestis kui ka Baltikumis tervikuna.“

HKScan Estonia on Eesti suurimaid toiduainetööstuse ettevõtteid, mis kuulub HKScani kontserni. HKScani netokäive oli 2016. aastal 1,9 miljardit eurot ja kontsernis on ligikaudu 7300 töötajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles