Parimad noored müürsepad õpivad Rakvere ametikoolis

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imre-Ingmar Lehtoja ja David Skrjabin.
Imre-Ingmar Lehtoja ja David Skrjabin. Foto: SA Innove

Täna lõppes Viljandi kutseõppekeskuses Jüri Sammuli nimeline müürseppade kutsemeistrivõistlus Jõulukellu, kus esikoha pälvisid Rakvere ametikooli õpilased Imre-Ingmar Lehtoja ja David Skrjabin.

Teise kursuse kutseõppurid Imre-Ingmar ja David olid võidu üle väga rõõmsad, sest kõiki võistlusülesande etappe polnud nad jõudnud eelnevalt harjutada. "Pidime võistlusel töö käigus mitmeid asju proovima ning tuleb välja, et õnnestus," rõõmustasid esimest korda võistlustules olnud noormehed.

Imre-Ingmar valis kivi- ja betoonkonstruktsioonide ehituse eriala, sest nii tema vanaisa kui ka vend on ehitajad. "Julgesin selle valiku pärast põhikooli teha, sest mul oli ehituse vastu kindel huvi," sõnas noormees.

Jõulukellu võistlusülesandena tuli noortel kutseõppuritel laduda Eesti vabariigi 100. sünnipäeva teemaline välisseinafragment, mis sisaldas kandvat seina Fibo plokist, soojustust, tuuletõket ja müüritist. Müüritise pikemal osal oli eenduv kiri „Eesti 100“.

Peakohtuniku ja Anmeri OÜ esindaja Priit Alase sõnul oli tänavusel Jõulukellul osalenud võistkondade tase hea, kuid samas joonistusid selgelt välja kaks tugevamat võistkonda. "Rakvere ametikooli õppuritele tõi esikoha tehnoloogia jälgimine, kvaliteetne töö, täpsed mõõtmistulemused ja väga hea üldmulje," lisas Alas.

Paarisvõistluse esikuuiku igast meeskonnast pääseb järgmise aasta maikuus toimuvatele üleriigilistele kutsemeistrivõistlustele Noor Meister üks võistleja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles