Kairit Pihlak ja Annes Naan proovisid Kuusalu vallavanemaks saada (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kairit Pihlak.
Kairit Pihlak. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Kuusalu vallavolikogu valis lõppeval nädalal nelja kandidaadi seast vallavanemaks Urmas Kirtsi, kes edestas endist Vihula vallavanemat Annes Naani, endist Rakvere abilinnapead Kairit Pihlakut ja Eveli Tänavat, kirjutab Harju Elu.

15. oktoobri kohalike valimistega ei saavutanud ükski poliitiline jõud Kuusalu 19-liikmelises vallavolikogus enamust. Vallavanem Urmas Kirtsi valimisliit Ühine Kodu sai volikogusse kaheksa kohta, ärimees Marti Hääle juhitud valimisliit Üks Kuusalu Vald viis kohta. Ülejäänud poliitilised jõud märkimisväärset toetust ei pälvinud.

31. oktoobril valis Kuusalu vallavolikogu oma esimeheks Marti Hääle 10 poolthäälega. 8. novembril otsustati aga, et vallavanem valitakse avaliku konkursiga. Konkursi korraldamiseks moodustati kuueliikmeline töörühm. Tähtajaks ehk 1. detsembriks esitas oma sooviavalduse lausa 18 kandidaati. Järgnes tehniline töö kandidaatide kvalifitseerimiseks, kellest sõelale jäid kaks: vabaerakondlasest endine Vihula vallavanem Annes Naan ja sotsiaaldemokraadist endine Rakvere abilinnapea Kairit Pihlak. Komisjon otsustas kandidaatide hulka lisada ka senise Kuusalu vallavanema ehk Urmas Kirtsi.

Annes Naan.
Annes Naan. Foto: Marianne Loorents

Kuusalu vallavolikogu 13. detsembri istungil olid kandidaatidest kohal Pihlak, Naan ja Kirtsi. Viimasel hetkel esitatati kandidaadiks veel Swedbanki töötaja Eveli Tänav, ehkki töörühm oli ta esialgu kõrvale jätnud ja Tänavat polnud ka istungil kohal.

Pärast kandidaatide esinemist ja küsitlemist algas esimene hääletusvoor. Kirtsi sai seal kaheksa toetushäält, Naan neli, Pihlak neli ja Tänav kaks. Pingelises teises voorus saavutas Kirtsi lõpuks selle, mida ta soovis – teda toetas 10 volinikku, samas kui Pihlaku poolt anti hääli viis ja Naani poolt kolm.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles