Uuest aastast saab abielu sõlmida maakonnakeskuses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abielu. Foto on illustratiivne.
Abielu. Foto on illustratiivne. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kuna uuest aastast lõpetavad tegevuse maavalitsused, saavad maakonnakeskuste omavalitsused perekonnaseisuasutuste ülesanded ning alates uuest aastast sõlmitakse abielusid, registreeritakse sünde, surmi ning lahutusi maakonnakeskuste omavalitsustes, edastas siseministeerium.

Siseministeeriumi rahvastiku toimingute osakonna juhataja Enel Pungase sõnul puudutavad muudatused vaid maakonnakeskuseks olevaid kohalikke omavalitsusi, ülejäänud valdade ja linnade ülesanded jäävad samaks. "Maakonnakeskuste omavalitsustele on korraga tulnud palju muudatusi, sest uute ülesannete ülevõtmine langes kokku haldusreformiga. Samas on linnad ja vallad teinud suuri ettevalmistusi ja on valmis uuel aastal perekonnasündmusi registreerima," ütles Pungas.

Lääne-Virumaal võtab maavalitsuste ülesandeid rahvastiku toimingute alal üle Rakvere linnavalitsus.

Ülevõetavate ülesannete hulka kuuluvad ka perekonnasündmuse tõendi väljastamine, andmete väljastamine rahvastikuregistrist õigustatud huvi korral, soo muutmise andmete registreerimine, hilisema isaduse omaksvõtu ja elukoha registreerimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles