Lihakombinaadi töötajad jätkavad palgaläbirääkimistega jaanuaris (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere lihakombinaadi tapamaja töötajad korraldasid oktoobris tööseisaku.
Rakvere lihakombinaadi tapamaja töötajad korraldasid oktoobris tööseisaku. Foto: Meelis Meilbaum

HKScani Rakvere lihakombinaadi töötajad otsustasid töötülis juhtkonnaga kuulutada välja jõulurahu ning jätkata palgaläbirääkimistega jaanuaris.

"Nad otsustasid, et jätavad ära tänase koosoleku, kus pidid järgmised tegevused paika panema, kuulutavad välja jõulurahu ja jätkavad uuel aastal," ütles Eesti Ametiühingute Keskliidu esimees Peep Peterson.

HKScani juhtkonna ja ametiühingu vahelised läbirääkimised ei jõudnud eelmisel nädalal tulemuseni ning riiklik lepitaja Meelis Virkebau kuulutas lepitusprotsessi lõppenuks.

Virkebau ütles pärast neljapäeval toimunud kohtumist kahe osapoolega, et käärid soovitu ja pakutu vahel olid väga suured, mistõttu ei olnud võimalik kompromissi välja töötada.

Kuigi riikliku lepitaja veetud lepitusprotsess on sellega lõppenud, võivad läbirääkimised jätkuda edaspidi ilma tema osaluseta. "Lepitusprotsessi lõppemine tähendab ka seda, et alates reedest võib tööandja mõelda töösulu peale ja töövõtjad streigi peale, järgides seadusi," märkis Virkebau.

Ettevõte teatas, et sõltumata läbirääkimiste protsessist uuendab ja ühtlustab HKScan kogu ettevõtte palgasüsteemi 2018. aasta esimeses kvartalis.

Rakvere lihatööstuse tapamaja 64 töötajast 27 korraldasid oktoobris tööseisaku, millega nõuti kõrgemat töötasu. Tööseisaku tõttu vallandati kolm töötajat.

Tööseisakuga tööandjalt kõrgemat töötasu nõudnud Rakvere lihatööstuse tapamaja töötajad pöördusid töötüli lahendamiseks ka riikliku lepitaja poole.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles