Galerii: politseikoer Argus saadeti pensionile (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rakveres saadeti täna pidulikult  Ida prefektuuri kümneaastane teenistuskoer Argus väljateenitud pensionäripõlve nautima.

Vene spanjel Argus alustas teenistust korrakaitsjate ridades narkokoerana Narvas. Kui tema toonane peremees 2009. aasta juunis pensionile läks, võttis Rakvere politseijaoskonna koerajuht Ahto Uue Arguse enda hoole alla. "Alguses oli pisut raske, sest koer ei olnud minuga harjunud. Ajapikku aga kohanesime ning tänaseks oleme suured semud," lausus Uue.

Argus on osalenud paljudel narkokoerte kutsemeisterlikkuse võistlustel ning toonud neilt auhinnalisi kohti. Teenistuses oldud aja jooksul on koer ja koerajuht aidanud korraldada rohkeid narkoreide, kust Argus on tänu heale ninale avastanud keelatud aineid.

Pensionäripõlve veedab Argus kodus, kus on eeskujuks peres kasvavale teisele teenistuskoerale, saksa lambakoerale Urule. "Argus on veel nii särtsu ja töötahet täis, et ega ta päris loorberitele lesima ei tahagi jääda. Teeme veel natuke trenni, aga lasen vanamehel ikka teenitud puhkust rahulikult nautida," lisas Ahto Uue.

Praegu töötab politsei- ja piirivalveametis 70 teenistuskoera, nende seas on kõige rohkem saksa ja belgia lambakoeri.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles