Eesti ja Venemaa tahavad tõsta Tallinna-Peterburi-Moskva rongi kiirust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn-Moskva rong.
Tallinn-Moskva rong. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Eesti ja Venemaa sõlmisid teisipäeval transpordialase koostöö protokolli, milles väljendavad soovi suurendada Tallinna ja Peterburi kaudu Moskva vahel liikuva reisirongi kiirust.

Koostööprotokolli allkirjastasid Muuga sadamas Eesti majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi transpordi asekantsler Ahti Kuningas ja Venemaa asetranspordiminister Sergei Aristov.

"Soov Tallinna-Peterburi-Moskva rongiliini populaarsuse ja konkurentsivõime tõstmiseks on nii Eestil kui ka Venemaal olnud juba aastaid. Seekordsel kohtumisel arutasime võimalusi rongi ühenduskiiruse tõstmiseks Tallinna ja Peterburi vahelises liikluses ning loodame, et koostöös mõlema riigi raudteeettevõtjate ja ametkondadega jõuame peatselt ka konkreetsete lahendusteni," ütles Kuningas pressiteate vahendusel.

Interfaxi teatel kaalutakse võimalust viia sarnaselt Peterburi-Helsingi rongidega viia ka Tallinna rongides piirikontroll läbi sõidu ajal.

Praegu väljub rong Tallinnast kell 16.05, jõuab Peterburi kell 23.54 ning Moskvasse järgmisel hommikul kell 9.40, kusjuures Venemaa aeg on Eesti omast tund aega ees.

"Samuti leppisime kokku, et jätkame koostööd Narva-Ivangorodi piirkondi ühendava uue piiriülese taristu rajamise otstarbekuse uuringu läbiviimiseks ning uue valitsustevahelise raudteeliikluse korraldamise kokkuleppe teksti ettevalmistamiseks," võttis Kuningas kohtumise olulisemad teemad kokku.

Lisaks andis Eesti pool ülevaate uuest aastast kehtima hakkavatest teekasutustasudest Eesti teedel.

Venemaa delegatsioon külastas visiidi käigus ka AS-i Eesti Raudtee ning AS Tallinna Sadamale kuuluvat Muuga sadamat.

Viimati kohtus Eesti-Vene transpordikomisjon 2013. aastal, siis oli võõrustajaks Venemaa. Tänavune kohtumine lepiti kokku Kuninga ja Aristovi kohtumisel aprillikuus Moskvas toimunud majandusfoorumil TransRussia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles