Kuusekunstnik Teet Suur paneb ameti maha: tulevik on lahtine (7)

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas tänavune kuuseinstallatsioon jääb Rakveres Teet Suure jaoks viimaseks, sõltub uuest linnavalitsusest – mehel endal uusi ideid jagub.
Kas tänavune kuuseinstallatsioon jääb Rakveres Teet Suure jaoks viimaseks, sõltub uuest linnavalitsusest – mehel endal uusi ideid jagub. Foto: Meelis Meilbaum

Kuuseinstallatsioonidega kuulsust kogunud Rakvere linnakunstniku Teet Suure viimane tööpäev sel ametipostil on 29. detsembril. «8. aprillil järgmisel aastal oleks saanud täis viis aastat,» teab Suur täpselt. «Aga aeg sai läbi.»

Suur märkis, et valimised ja linnavalitsuse uue koosseisu tulek oli hea aeg lahkumiseks.

«Tahaks midagi uut teha, teises kohas ja teises vormis, nii et oleks endal huvitav,» rääkis Suur, täpsustamata, milline on uus väljakutse. 

Kunstnik lisas, et nüüd on aega tegeleda väliskulptuuride tellimustöödega ning suvel on temalt oodata maalinäitust Rakvere Galeriis.

Mina ei oskagi öelda, mis selle põhjuseks on.
Marko Torm Rakvere linnapea

Teet Suur ütles, et aeg linnakunstnikuna oli talle põnev. «Olen näinud ja saanud tunda, milline on suhtumine nii seestpoolt kui ka väljastpoolt. Riigiametnikud ja omavalitsusametnikud on hea märklaud, rahvale meeldib, kui neid torgitakse,» ütles Suur.

«Aga see on olnud kihvt aeg ja väga lahe kollektiiv. Kõik töötavad ühe asja eest, kuigi igaühel on oma valdkond, ent üksteist toetatakse,» rääkis ta.

Linnakunstniku töö on tema sõnul üpris silmatorkamatu, tegeleda tuleb paljude väikeste asjadega, kujundada suvetrükiseid ja lehti, jälgida välireklaami, mille puhul sageli jäävad käed lühikeseks.

«Aastalõpud ja jõuluajad on olnud head kogemused. See, et lõpptulemuseni jõudmiseks suudad asja kontrollida ja juhtida,» ütles Suur. Tema loodud jõuluinstallatsioonid on pakkunud palju kõneainet ning linnakunstnikuna ta neid enam ei tee.

Kui uus linnavalitsus peaks temalt aga ka järgmisteks jõuludeks installatsiooni tellima, siis võib see kõne alla tulla küll. «Oleneb, mis tingimustel. Ideid mul on,» ütles ametist lahkuv Teet Suur.

Linnavalitsusest lahkujaid on teisigi

Rakvere linnavalitsusest on uue võimu kehtestamise järel juba töölt lahkunud järelevalveinspektor Meelis Salm, haldusspetsialist Jaana Tiidemaa ja jurist Kaidi Part.

Rakvere linnapea Marko Tormi sõnul on inimesed lahkunud või lahkumas oma soovil. «Mina ei oskagi öelda, mis selle põhjuseks on, aga ametikohad ootavad täitmist,» lausus linnapea. «Inimesed ikka liiguvad ja otsivad uusi väljakutseid,» lisas ta.

Rakvere linnavalitsuses ligi viis aastat haldusspetsialistina töötanud Jaana Tiidemaa ei soovinud oma lahkumist kommenteerida. Ta ütles napisõnaliselt, et pani ameti maha 10. novembrist ja lahkuti poolte kokkuleppel. Tiidemaa sõnutsi on uus inimene tema asemele leitud. «Tööd on haldusspetsialistil väga palju, soovin uuele inimesele jõudu,» sõnas Tiidemaa, kes praegu ise uut töökohta otsib.

Marko Torm rääkis, et linnavalitsusel on praegu täitmata ametikohtade tõttu pisut keeruline aeg. «Mõnel pool võivad asjad veidi kuhjuda, aga loodame sellest üle saada,» lausus linnapea.

Täna on Marko Torm linnavolikogu ees linnavalitsuse struktuurimuudatustega. Linnajuhil on kavas luua juurde üks infotehnoloogiaspetsialisti ja üks lastekaitsespetsialisti ametikoht. Olulisema muudatusena nimetas Torm veel turismiinfokeskuse juhataja ülesannete päris suurt muutmist.

«Aga väiksemaid muudatusi nii ametinimede kui ka ülesannete juures on päris palju,» lisas ta.

VT

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles