Tehniline rike viis Kadrina ujulas klooridosaatori rivist välja

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrina spordikeskuse ujulasse ei ole hetkel soovitav ujuma minna. Foto on illustratiivne.
Kadrina spordikeskuse ujulasse ei ole hetkel soovitav ujuma minna. Foto on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter

Kadrina ujula klooridostaatori tehniline rike põhjustas neljapäeval klientide hulgas segadust ja pahameelt. Suurem osa neist lahkus sportbasseinist liigsest kloorist tingitud valutavate ja punetavate silmade tõttu. Mitmel puhul said liigse kloori tõttu kahjustusi klientide ujumisriided.

"Vastab tõele," ütles Kadrina vallavanem Marko Teiva. "Tegemist oli dosaatori rikkega. Liigne kloor rikkus ujujate trikoosid ning Tapa päästeametnikud lausa lahkusid ujulast, sest seal ei kannatanud enam olla. Ka kohalikud on kurtnud kehvema silmanägemise üle. Häbi on."

Teiva lisas, et kui täna kella 16-ks olukord ei parane, siis ujula kindlasti suletakse. Hetkel tegelevad tehnikud basseinivee kloorisisalduse kontrollimisega ning kliente seal ei viibi. "Kas ja kui kiiresti asi kontrolli alla saab, ei oska veel öelda aga kui kella 16-ks korda ei saa, siis sulgeme ujula," lausus Teiva.

Terviseameti Ida talitusest öeldi Virumaa Teatajale, et neile pole ühtegi kaebust seoses eilse sündmusega Kadrina ujulas esitatud. Viimati kontrollis terviseamet ujula basseinivee vastavust nõuetele 5. detsembril ja siis vastas kõik kehtestatud normidele.

Täna lõunal teatas Kadrina spordikeskus, et ujula on tehnilise rikke tõttu suletud ning avamisest teavitatakse esimesel võimalusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles