Kodakondsust taotles aasta jooksul 21 läänevirulast

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel toimus Narva Hermanni linnuses pidulik tseremoonia, kus siseminister Andres Anvelt ja Ida politseiprefekt Tarvo Kruup andsid üle kodakondsustunnistused 30 uuele Eesti kodanikule.

Tseremoonial osalesid Narvas, Narva-Jõesuus, Kohtla-Järvel, Sillamäel, Jõhvis ja Tapal elavad uued Eesti kodanikud ning nende pereliikmed ja lähedased.

"Kodakondsuse saamine on oluline, aga alles esimene samm kodanikuks saamisel. Tänan neid inimesi, et nad on selle sammu ette võtnud, ja julgustan veelgi enam tundma huvi eesti keele ja kultuuri vastu," ütles siseminister Andres Anvelt.

Ida politseiprefekt Tarvo Kruubi sõnul on tal hea meel tervitada uusi kodanikke, kes on astunud julge ja pingutust nõudva sammu ning saanud Eesti kodanikuks. "Uute kodanikena avaneb teil suurepärane võimalus panustada oma kodukoha turvalisusse ning olla aktiivne liige kodanikuühiskonnas. Teie kohus kodanikuna on hoolida sellest, mis teie ümber toimub, ja anda oma panus, olgu see abikäe ulatamine naabrile või abipolitseinikuks astumine. Olge uudishimulikud Eesti ja Eesti elu vastu, ainult niimoodi saame elada sellises riigis, mis meile meeldib," ütles ta.  

Tänavu taotles Eesti kodakondsust 708 inimest. Ida politseiprefektuuris esitati 196 kodakondustaotlust, neist 21 Lääne-Virumaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles