Peab kannatust varuma: jõulusagin paneb taksot ootama

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Takso.
Takso. Foto: Arvet Mägi

Pikk jõulunädalavahetus on palju tööd toonud taksofirmadele. Täna hommikul oli Rakveres olukord, kus inimesed kurtsid, et taksot on saada keeruline. Taksofirmadest öeldi, et vaja on veidi ootamist, kuid takso tuleb. Vaid Tulika takso ei võtnud tellimust vastu.

Duo taksost öeldi, et neil on jõuluajal tööl kuus autojuhti. Seda, et pühade ajal eelistavad inimesed liigelda taksoga, näitab läbitud kilomeetrite arv, mis on tavapärasest suurem. „Terve detsember on pidu ja trall, jaanuaris toimub kudemine,“ ütles Duo takso vedaja, autojuht ja dišpetser ühes isikus.

20 aastat Duo taksot juhtinud mees rääkis, et põhiprobleem on selles, et pole töötajaid. „Viis autot seisab. Neil, kes tegijad, on juba töö olemas.“

Ka Duo takso omanik on tööl kogu jõuluperioodi. Tema sõnutsi on need päevad lõbusad – inimesed on rõõmsamad ja helgemad.

Selleks et sõit ei jääks tegemata, soovitas ta jõuludel ja ka uue aasta tähistamisel püüda taksot tänavalt. „Kui öösel helistada ja meil on liin kinni, siis me ei saa ka toru võtta. Kõige kindlam on takso saada tänavalt.“

Rakvere Taksost öeldi, et neil on aktiivne tööaeg kogu detsembrikuu. „Ka jaanuaris sõidetakse.“ Nende kogemus ütleb, et detsembri viimasel päeval ja jaanipäeval on kõige rohkem tööd. „Tellimusi on palju ka peale palgapäeva nädalavahetust.“ Selleks et taksot saada, soovitasid nemad teha juhiga isiklik kokkulepe.

Ka Villa Taksost soovitati takso ette tellida.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles