Lootust on ka hilistel ärkajatel: õhtuks on võimalik veel tellida jõuluvana

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluvana.
Jõuluvana. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Kui mõnel inimesel tekib soov jõululaupäeval kingitus välja lunastada just jõuluvanalt, siis pole veel lootusetult hiljaks jäädud. Mõne jõuluvana esimene vaba auk on küll paar tundi enne keskööd.

Jõuluvana Pekka ütles, et tema saaks pere juurde tulla alates kella 22. Tema on valmis veel kesköölgi luuletusi ja laule kuulama. Ta tunnistas, et kodudes läheb aega umbes tunni jagu.

"Eesti rahvas on luulevaene. Üle poole tunni pole valmis keegi luuletama, kuigi jõuluvana on valmis kuulama. Aga on ka erandeid. Üks pisike poiss üllatas luuletustega. Ta tulistas puusalt, ette valmistamata. Improviseeris kohapeal: jutul oli algus, keskkoht ja lõpp," rääkis Pekka, kes täna väisab peamiselt kodusid Järvamaal.

Ka jõuluvana Jussi ütles, et alates kella 17 läheb jõuluvana leidmisega juba pisut keeruliseks. "Enne kella 16 ja peale 21 on võimalik mind kodudesse saada." Tema toob täna jõulurõõmu Sõmeru, Kantküla, Palmse ja Rakvere inimestele. Ta selgitas, et hoiab perele aega vähemalt tunni. "Ega väga tihedalt teha ei saa, kui muidugi haltuurat ei tee," sõnas jõuluvana Jussi.

Jõuluvana Heino lubas, et tema saab pere juurde Rakvere linnas tulla õhtul kella kuueks või seitsmeks.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles